4 tips när du köper golfbag

Golfbag

Förutom klubbor och bollen är golfbagen den viktigaste utrustningen inom golfen. Här är fyra tips att tänka på när du köper golfbag.

Golfbagen är otroligt viktig ut på banan mycket tack vare att det är den du förvarar all annan golfutrustning i. Det finns flera olika typer av bagar och det kan vara svårt att veta vad man ska tänka på. Här är några bra tips om du går i köptankar.

Bärbag eller vagnbag?

Det finns i huvudsak två typer av golfbagar, bärbag och vagnbag. Föredrar du friheten som en bärbag ger eller föredrar du att ha din bag på en golfvagn? Väljer du alternativet bärbag tar du dig smidigt fram var som helst och den tar mindre plats i bil och hemma i huset. Nackdelen kan vara att du blir tröttare ute på golfbanan med tanke på att du bär bagen runt hela banan.

Väljer du vagnbag så är det betydligt skonsammare för ryggen, du får mer utrymmen och fack att förvara utrustningen i och du sparar på energi. Noterbart är att det oftast går att sätta en bärbag på en golfvagn också om man skulle vilja det.

Hur mycket förvaring behöver du?

När man spelar golf behöver man en del utrymme i bagen för extra utrustning. Till exempel behövs det plats för bollar, peggar, klubbor, kläder och annat. Självklart finns det därför bagar i olika storlekar som påverkar förvaringsmöjligheterna. Vet du med dig att du har mycket utrustning med dig ut på banan är det därför smart att välja en bag med mer utrymme.

Hög komfort på bärselen

Väljer du att bära din bag ute på golfbanan är det otroligt viktigt att du känner dig bekväm med bärselen. Förr i tiden hade bagarna bara en sele, men nuförtiden är det nästan bara dubbelt så att du bär bagen som en ryggsäck. Det är viktigt att selen är vadderad och bred så att den sitter skönt på axlarna.

Vattentät eller vattenavvisande?

Spelar du golf oavsett vilket väder det bjuds på? Då är det smart att köpa en bag som tål regn på bästa sätt. Det finns två olika bra alternativ för spel i blöta förhållanden – 100% vattentät eller vattenavvisande. Båda typerna av material står emot regnet bra, men vill du vara på den säkra sidan att din utrustning hålls helt torr bör du gå på en bag som är helt vattentät.