Det här är bra att ha med sig ut på golfbanan

prylar att ta med sig på | foto: Unsplash

Vad behöver man ha med sig ut på golfbanan egentligen och vad kan hända om man glömmer att ta med något? Här är tips på saker att ta med sig.

Greenlagare för nedslagsmärken

En greenlagare ser ofta ut som ett gaffelformat verktyg och det hjälper dig att laga nedslagsmärken som golfbollen orsakat på greenen efter höga inspel. Man ska trycka tillbaka gräset och inte lyfta upp jorden när man lagar ett nedslagsmärke. 

Vattenflaska för vätskebalansen

En golfrunda tar ofta lång tid att spela klart. För att hålla koncentrationsnivån uppe och vätskenivån i balans behöver du dricka mycket vatten. Särskilt på sommaren och mitt på dagen när solen står högt på himlen. 

Scorekort för att hålla koll på ditt spel 

Med ett scorekort håller du koll på starttid, hur många slag du slagit och annan viktig information om banan du spelar på. Det finns även digitala scorekort. 

Golfbag och golfklubbor

I en golfbag förvarar du golfklubbor och diverse tillbehör. Du får maximalt ha med dig 14 klubbor ut på golfbanan och är du nybörjare räcker det med 6-7 klubbor.

Golfskor anpassade för sporten 

En golfrunda tar lång tid att spela klart och du kommer behöva gå långa sträckor. Det är inget tvång att ha golfskor, men dessa rekommenderas av den enkla anledning att de är utformade och anpassade för sporten med låga klackar och understödjer fotens naturliga rörelser.

Golfhandskar ger bättre grepp

Är du högerhänt ska du ha golfhandske på vänster hand och på höger hand om du är en vänsterspelare. Golfhandskar ger dig ett bra grepp och skyddar händerna. 

Golfbollar går åt 

Du måste räkna med att det går åt flera golfbollar på en golfrunda. Som nybörjare behöver du inte fokusera på att välja golfbollar med rätt egenskaper för dina klubbor utan köp hellre andrahandsbollar och billiga bollar. 

Peggar för att få bättre träff

När du ska slå hålet första slag hjälper peggen dig att få bättre träff och få upp bollen i luften. Olika slagsklubbor kräver olika längd på peggar för att du ska få så bra träff som möjligt. 

Golfkläder och klädkoder 

Golfens klädkoder har mjuknat med åren och det är inte längre samma krav. Det vanligaste är att man har en skjorta med krage, korta eller långa ärmar, långbyxor eller golfkjol. 

Bollhåv för att fiska upp bollen ur ett vattenhinder 

Om du vet att det finns ett eller flera vattenhinder på banan du ska spela så kan det vara klokt att ha med en bollhåv i golfbagen. På så vis kan du fiska upp dina dyrbara bollar om de skulle råka hamna i vattnet.

Keps, regnkläder och paraply vid ojämnt väder

Om du ska ut på golfbanan en molnig dag bör du ta med en uppsättning regnkläder i golfbagen och även paraply. Keps skyddar mot stark sol, men även mot regn när du ska se var du slår.