Våra bästa tips för golfsemestern i soliga Florida

golf florida resa

Sol, bad och golf är vi inte bortskämda med i Sverige under vintertid. Det kan man dock få i överflöd i solskensstaten Florida i USA.

Florida lockar mängder med turister varje år, framförallt under vinterhalvåret. Tack vare det sköna klimatet kan du få massor med sol här samtidigt som det råder vinter i Europa. Förutom det härliga klimatet har Florida mycket annat att erbjuda.

Miami Beach och Key West

Key West är Floridas sydligaste punkt. Hit tar du dig genom att åka på berömda Highway 1 som går längs Amerikas östkust och fortsätter ut i havet. Där fastlandet tar slut ligger 45 öar där den sista är Key West. Här bjuds du på en unik atmosfär med mängder av kulturella upplevelser. Bland annat kan du besöka Ernest Hemingways gamla hus, som numera är museum, och äta på hans favoritbar. På Duval Street i gamla stan ligger barer, restauranger och nattklubbar dörr i dörr för dig som vill uppleva lite puls.

Är du ute efter att slappa på stranden bör du istället bege dig mot Miami Beach. Här har du Floridas mest kända badort med fantastiska stränder och livligt nöjesliv.

Häftiga naturupplevelser i Everglades

Väl på plats i Florida är ett besök i Everglades ett måste. Everglades är ett träskområde och här anordnas guidade turer på så kallade “air boats”. Everglades är en riktig turistmagnet och här kommer du garanterat få syn på en och annan alligator i sitt rätta element. Reser du med familjen är detta det perfekta äventyret. Något som definitivt också kommer att uppskattas av hela familjen är ett besök på någon av de berömda nöjesparkerna Disney World, Sea World och Universal Studios.

Golfbanor i världsklass

Florida är det perfekta resmålet för dig som vill spela golf på vintern. Här är klimatet perfekt under vinterhalvåret då snittemperaturen ligger på mellan 20 och 25 grader. Här finns också mängder med bra golfbanor. Två av de mest kända är TPC Sawgrass och Seminole som anses vara två av de bästa banorna i världen. Att spela här kostar dock en bra slant, tur då att det finns många andra prisvärda banor runt om Florida.

Så fungerar golfresor till USA under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i USA här

Du kan flyga direkt till Miami från Arlanda, Stockholm. Både Finnair och Sas har direktavgångar. Resan från Sverige till Florida tar lite mer än tio timmar.