Storbritanniens bästa golfbanor

Magiska, varierade banor, närheten till Sverige och naturupplevelser – det här är bara några av anledningarna till varför nästa golfresa borde gå till Storbritannien. Sajten Golfnews.co.uk har listat sina brittiska favoriter.

Gleneagles i Skottland 

Lev gott på femstjärniga resorten Gleneagles i Skottland. Här finns tre 18-hålsbanor och en 9-hålsbana i absolut världsklass. Gleneagles erbjuder även övningsanläggningar som en driving range och två ytor där du kan träna puttar. Under 2014 höll Ryder Cup här, vilket gjorde resorten ännu mer populär. Sover gör du antingen på hotellet där det finns 232 sviter eller i en av resortens stugor.

När hungern börjar ge sig tillkänna är det dags att äta på restaurangen – Skottlands enda tvåstjärniga Michelinrestaurang. Efter middagen är det dags att besöka hotellets bar i art deco-stil som har över 120 whiskysorter. 

Den enorma egendomen erbjuder, förutom fantastiskt golfspel, även möjlighet att fiska och jaga. Eller varför inte ta en avkopplande dag på hotellets spa? Oavsett vad du tycker om att göra blir det en oförglömlig resa på Gleneagles, som utsågs till den bästa europeiska golfresorten 2019. 

Celtic Manor i Wales 

Gör som proffsen och spela golf på femstjärniga Celtic Manor Golf Resort. Här spelades exempelvis Ryder Cup 2010 och Twenty Ten Course. På Celtic Manor finns tre välskötta golfbanor, där spelare som Phil Mickelson, Rory McIlroy och Rickie Fowler har spelat. Det är rekommenderat att ta klasser av de duktiga instruktörerna här, för att verkligen höja din teknik. 

Det bekväma hotellet, med anor från 1800-talet, har allt från restauranger, spa, barer till framför allt fantastiska rum i modern design. På resorten finns driving range, gym och två klubbhus, varav ett ska vara det största i Europa. Att spela på Celtic Manor blir en upplevelse du aldrig kommer att glömma. 

The Belfry i Warwickshire 

Den legendariska resorten Belfry har totalrenoverats för att kunna erbjuda sina gäster allra bästa komfort. Här har Ryder Cup spelats fyra gånger och visst känns den ikoniska statusen i atmosfären. På anläggningen finns tre 18-hålsbanor, där favoriten är banan Brabazon som i princip är det enda som inte har ändrats i och med renoveringen. Här går du verkligen i proffsens fotspår. 

På hotellet finns bland annat baren Brabazon, restaurangen Ryder Grill, spa och annat som lockar. Missa inte den mytomspunna klubben Bel-Air som är väl värd ett besök. Efter en hel natts klubbande sover du gott i något av de 319 nyrenoverade rummen och sviterna.