Så njuter du av golf på Sicilien

sicilien golfresa

Sol, bad, spännande upplevelser och historiska sevärdheter. Förutom detta kan du också förvänta dig bra golf på härliga Sicilien. Här är bästa tipsen för en lyckad golfsemester.

Sicilien är medelhavets största ö som verkligen bjuder på allt det bästa som Italien har att erbjuda. Ön ligger precis i närheten av fastlandet och här har du toppenmöjligheter för en lyckad semester fylld med nöjen och avkoppling.

Fantastisk natur

Ön har verkligen lite av allt möjligt. Här bjuds du dels på bergiga omgivningar där du kan åka på serpentinvägarna upp till bergsbyarna för att uppleva storslagna vyer. På ön ligger också den mytomspunna vulkanen Etna som är storslagen i all sin prakt. Men förutom bergiga omgivningar finner du också mängder med vackra stränder som är otroligt fotovänliga. Ön är helt enkelt perfekt när du dels vill ha avkoppling på stranden med bad, men samtidigt ge dig ut på upptäcksfärd bland bergen.

Palermo – en spännande kulturstad

Palermo är öns huvudort och den ligger på norra delen av ön. Storstaden hade förr i tiden ett lite taskigt rykte men blir nu mer och mer populär för varje år som går. Här hittar du gott om kulturupplevelser och inte minst spännande kulinariska upplevelser. 

Matkulturen i Italien är något alldeles extra. Det som är spännande på Sicilien är att du självklart hittar klassisk italiensk och siciliansk mat, men med tanke på det geografiska läget i medelhavet finns det gott om influenser från andra kök. 

En golfö som blomstrar

Golfen är verkligen på frammarsch på Sicilien. För några år sedan fanns det faktiskt bara en bana här, men under de senaste åren har flera högkvalitativa banor dykt upp. Förutom originalbanan Il Picciolo Golf Club finns nu flera intressanta golfresorter som till exempel Verdura Golf och Monasteri. Verdura anses vara öns bästa bana och anläggningen har bland annat stått värd för Italian Open.

Så reser du till Sicilien

Att flyga till Sicilien tar lite mer än tre timmar. Det går direktflyg både från Arlanda i Stockholm och Kastrup i Köpenhamn. Du kan välja att flyga både till Catania på östkusten och Palermo på norra delen av ön.