Så funkar golfresan till Liechtenstein – ett av världens minsta länder

golf i Liechtenstein

Liechtenstein är ett av världens minsta länder och kanske något bortglömt för svenska turister. Men, mikrostaten har mycket att erbjuda för den nyfikne resenären. Här är bästa tipsen för en spännande resa till Liechtenstein.

Liechtenstein är en så kallad mikrostat som är belägen mellan Schweiz och Österrike. Till ytan är det världens sjätte minsta land och totalt bor det bara drygt 38 000 invånare. Men trots att landet är väldigt litet är det definitivt värt att stanna här en natt eller två.

Det furstliga slottet

Vaduz är Liechtensteins huvudstad och största stad. Här ligger det furstliga slottet där Furst Hans Adam och hans fru bor. Slottet är inte öppet för allmänheten men att bara ta sig upp hit är en upplevelse i sig. Slottet är klassiskt rustikt och här får du en fantastisk utsikt över Vaduz och Liechtenstein.

Vaduz centrum

Stadskärnan i Vaduz är egentligen inte mycket mer än en gata. Men här möts du av intressant arkitektur. Framförallt är det riksdagsbyggnaden och kyrkan som sticker ut mest rent arkitektoniskt. I centrum ligger också Landesmuseum där du kan kolla in skattkammaren med kronjuveler och Fabergéägg.

Du kan också få en glimt av det gamla Vaduz. Gatan Mitteldorf har fullt med färgglada hus, rosenträdgårdar och gamla statyer. Spana in Rote Haus som ligger vackert över vingårdarna. Har du ett stort vinintresse bör du också ta dig till Hofkellerei. Det är en av landets största vingårdar som ligger en kort promenad från centrum.

Golfclub Gams-Werdenberg

I Liechtenstein finns det faktiskt inga golfbanor. Men precis på gränsen till Schweiz finns flera bra banor att svinga loss på. Golfclub Gams-Werdenberg och Golf Club Bad Ragaz är två favoriter som spelas i fantastisk miljö.

Så fungerar golfresor till Liechtenstein under Corona-pandemin

I takt med att smittofrekvensen sjunker har många regioner börjat trappa ner på restriktionerna. Läs mer om vad som gäller i Liechtenstein här

Liechtenstein har ingen egen flygplats. Därför rekommenderas istället att man flyger till Zürich i Schweiz som är närmaste flygplats. Annars är det smidigt att ta sig hit via bil eller tåg.