Så förlänger du golfsäsongen i Nederländerna

golf i nederländerna

Nederländerna har ett minst sagt färgsprakande landskap, mycket tack vare sina tulpanodlingar. Men landet har också en stark golftradition, med mer än 200 spännande golfbanor att testa på.

Holland, eller tulpanernas land, som det är känt för har mycket att erbjuda. Framförallt är det huvudstaden Amsterdam som är landets mest populära resmål. Amsterdam är minst sagt en stad med något för alla smaker. Staden har ett väldigt rikt nöjes- och kulturliv vilket gör att den passar utmärkt för en weekendresa. 

Van Gogh-museet och Rijksmuseum

I huvudstaden finns flera spännande museer att besöka. Ett besök på Van Gogh-musset, med världens största van Gogh-samling är definitivt värt ett besök. När vi pratar konstmuseer bör också Rijksmuseet nämnas, här finns klassisk konst med många europeiska mästerverk. Är man inte mycket för museer rekommenderas en tur på kanalen genom staden.

Blomsterparken Keukenhof

Mellan Amsterdam och Haag ligger den lilla staden Lisse. Här finns den mäktiga blomsterparken Keukenhof. Parken har funnits sedan 1949 och är känd för sina vackra tulpaner. Det här är en stor turistattraktion som lockar mängder med besökare varje år.

Golfbanor 

Totalt finns det mer än 200 golfbanor runtom i Nederländerna. Med tanke på att landet är relativt litet till ytan betyder det att det finns väldigt många golfbanor att välja på inom en litet område. Nederländerna är annars en relativt oupptäckt golfdestination, men trots detta finns det många banor som håller hög internationell klass. Golfsäsongen är dessutom längre än vad den är i Sverige så du kan med fördel planera in en golfresa här både före och efter säsongen hemma. 

En golfbana som definitivt är värd att testa är Burggolf Purmerend som ligger i närheten av Amsterdam. Här finns hela 36 spännande golfhål. Här kan du också övernatta på det lyxiga hotellet som har hela 72 rum. Resan till Burggolf Purmerend tar bara en dryg kvart från Amsterdams centrum.

Så fungerar golfresor till Nederländerna under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Nederländerna här

Oavsett var i Sverige du befinner dig är det relativt smidigt att ta sig till Holland.  Det går direktflyg från flera svenska flygplatser till huvudstaden Amsterdam. Annars går det också att ta sig hit med både tåg och flyg, och med tanke på geografiska närheten till till exempel Skåne behöver du inte spendera alldeles för många timmar på resande fot.

Mer från Resor