Så fixar du golfweekend på Island – världens golftätaste land

spela golf på island

Island har ett otroligt kargt, mäktigt och minst sagt dramatiskt landskap. Det låter kanske inte helt optimalt för golf, men faktum är att det faktiskt är världens golftätaste land. Häng med på en häftig resa du sent kommer glömma.

Island har kommit att bli ett väldigt populärt resmål. Det är inte konstigt med tanke på att du är ett med naturen här. Kort och gott sammanfattat är ön i Atlanten ett helt fantastiskt resmål. 

Glaciärer, gejsrar och vulkaner

Väl på plats på Island finns det otroligt mycket att se och göra. Ta bilen och besök någon av de heta källorna, även kallade gejsrar. Gejsrarna kastar regelbundet upp en fontän av kokande vatten och vattenånga vilket är en häftig syn. 

Är du här för första gången rekommenderas att köra längs turistrutten Gyllene cirkeln. Den går genom landets sydvästra del och här finns framförallt tre häftiga sevärdheter: Geysir, Tingvalla nationalpark och det mäktiga vattenfallet Gullfoss.

Livliga Reykjavik

Efter att ha upplevt den otroliga naturen kan det vara omväxlande med lite stadsliv. I den livliga huvudstaden Reykjavik finns ett stort urval av aktiviteter. Besök den majestätiska kyrkan Hallgrimskikja, upplev det pulserande nattlivet eller njut av kulinariska delikatesser.

Golf genom ett lavafält

Keilir GC är Islands högst rankade golfbana och kanske den bana som är den främsta anledningen att golfälskare världen över söker sig till Island. Keilir GC ligger strax söder om Reykjavik och att spela här är en helt unik upplevelse. De första nio hålen går direkt genom ett lavafält vilket är något helt annat än vad vi är vana vid i Sverige.

En annan spelvärd bana är Reykjavik GC i huvudstaden. Det är Islands enda 36-hålsanläggning och här bjuds du på utmanande och klassisk golf. Totalt finns det över 60 golfbanor på Island vilket faktiskt gör det till världens golftätaste land. 

Så fungerar golfresor till Island under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler på Island här.

Du kan flyga direkt till Reykjavik från Stockholm. Flygresan mot ön i väst tar lite mer än tre timmar. Från Reykjavik kan du flyga vidare till andra flygplatser på Island, men häftigast är ändå att hyra en bil och upptäcka det isländska landskapet på riktigt.

Mer från Resor