Så fixar du golfweekend i Estland

golf i Estland

Sugen på att resa iväg, men kanske inte så långt? Då är Estland det perfekta alternativet. Här får du unika upplevelser med en blandning av öst och väst. Dessutom bjuder landet på en hel del bra golfbanor.

Trots att landet ligger väldigt nära Sverige geografiskt, är det kanske inte det mest vanliga resmålet. Men Estland är ett land med vacker natur och rik historia som är väl värt ett besök. Huvudstaden Tallinn är en fantastiskt spännande stad där du får unika upplevelser av öst och väst. Stadens mångsidiga kulturarv gör den till ett resmål som har något för alla.

Gamla stan och Kalamaja

Gamla stan i Tallinn är ett världsarv som är ett måste att besöka på plats. Det är otroligt mysigt att strosa runt vid den medeltida stadsmuren, de slingrande små gatorna och Rådhustorget. Här finns också många bra restauranger där du kan testa på det estniska köket.

En annan stadsdel som du bör besöka på plats är Kalamaja. Här blandas gamla industrikvarter, där gamla kaféer, butiken och restauranger tagit plats, med unika träbyggnader. I området ligger dessutom Fotografiska. Restaurangen fick faktiskt pris som landets tredje bästa restaurang i White Guide 2021.

Golfbanor i Estland

Golf och Estland är kanske inte den mest vanliga kombinationen, men i landet finns en hel del att upptäcka när det kommer till golfen. Här finns flera fantastiska banor att spela, varav en som faktiskt stått värd för en Europatour-tävling. 

Om man bara ska spela en golfbana i Estland rekommenderas Pärnu Bay Golf Links. Banan ligger vid Rigabukten, en bit söder om Tallinn. Här får du en rejäl utmaning, men framförallt en otroligt vacker spelupplevelse. Golfsäsongen i Estland håller också på långt in i november så att åka på en höstweekend passar perfekt.

Så fungerar golfresor till Estland under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Estland här

Med tanke på Estlands geografiska närhet till Sverige är det smidigt att ta sig hit. Du kan antingen ta färja mellan Stockholm och Tallin eller mellan Kapellskär och Padiski.