Så fixar du golfresan till Menorca

golf menorca

Mallorca kanske är ett mer känt resmål, men faktum är att grannön Menorca har minst lika mycket att erbjuda. Här är bästa tipsen för en lyckad resa till den spännande ön i Medelhavet.

Menorca är den nästa största av de baleariska öarna i Medelhavet. Ön ligger strax nordost om Mallorca och är runt en femtedel så stor. Men trots att ön är relativt liten, möts du av mängder med spännande upplevelser på Menorca.

Vidsträckta stränder och turkosblått vatten

Menorca är verkligen det perfekta resmålet om du vill ha sol, bad och avkoppling. Här finns mängder med fantastiska stränder med minst lika fantastiskt turkosblått vatten. Ett tips är att besöka staden Santo Tomas som kan skryta med en av öns allra längsta stränder. Stranden är närmare två kilometer lång och på den östra änden kan du testa på spännande snorkling bland klipporna.

Utflykter och kulinariska upplevelser

Med tanke på att avstånden är korta på ön, hinner du med mycket på kort tid. Utgår du från Santo Tomas tar det bara runt en timme med buss till huvudstaden Mahón. Mahón är en mysig hamnstad med bra möjligheter till shopping. På plats rekommenderas att besöka den populära marknaden på Placa del Carmen. Ett annat hett tips är att besöka Ciutadella på sydvästra delen av ön. Här kan du spana in det eleganta palatset och den imponerande 1300-talskatedralen. 

På den spanska ön finns självklart också mängder med bra restauranger och barer. Det är verkligen något speciellt med det spanska köket, så passa på att avnjuta en utmärkt paella eller tapas. 

Golf på Golf Son Parca Menorca

Tröttnat på sol och bad? Då är det tur att det finns möjligheter till golf på ön. Golf Son Parc Menorca ligger på norra delen. Här möts du av en spelvärd 18-hålsbana som är rolig som den är pittoresk. Här spelar du längs tallar samtidigt som du möts av otroliga vyer vart du än kollar. 

Så fungerar golfresor till Menorca under Corona-pandemin

Menorca är en ö som tillhör Spanien. Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Spanien här

Det går inga direktflyg till Menorca från Sverige. Antingen kan du mellanlanda någonstans i Europa, alternativ flyga till Mallorca och ta båt därifrån till Menorca.