Här är världens tuffaste golfbanor

svåraste golfbanor

Golf är en fantastisk sport, men vissa dagar kan det vara en riktig mardröm ute på banan. Här är några av världens tuffaste banor som kan sätta skräck i alla typer av spelare.

The Ocean Course – Kiawah Island, USA

Pete Nye är en världskänd banarkitekt och han är kanske framförallt är känd för sina extremt svåra bandesigner. Det märks väldigt tydligt av på klassiska Ocean Course, Kiawah Island. Banans kombination av enorma sanddyner, taggbuskar, fientliga bunkrar och supersnabba greener kan göra detta till en rejäl mardröm för alla typer av golfare. Som längst spelas banan över 7 200 meter lång.

Carnoustie Golf Links – Dundee, Skottland

Den här skotska klassikern i närheten av Dundee är minst sagt en rejäl utmaning. Under The Open Championship 1999 spelades Carnoustie så tuff att proffset Sergio Garcia lämnade tävlingen i tårar efter att han slutat sist av alla. Det säger en hel del om vilken utmaning man ställs inför här. På Carnoustie är vinden ständigt närvarande och kan ställa till det även för den bäste.

Jade Dragon Snow Mountain Golf Club – Lijiang, Kina

I Kina hittar vi en av världens allra längsta golfbanor. Jade Dragon Snow Mountain är hela 7 816 meter lång och inkluderar bland annat ett par 5-hål på 650 meter. Här bör du helt enkelt inte vara rädd för att använda drivern. Banan ligger belägen i bergskedjan Himalaya och ligger hela 3 040 meter över havet. Den tunna luften gör att bollen flyger längre. En otroligt rolig, men krävande utmaning helt enkelt.

Cape Kidnappers – Hawke’s Bay, Nya Zeeland

Cape Kidnappers är inte bara en tuff golfbana, det är också en farlig golfbana med 183 meter långa klippor som störtar rakt ner i havet i närheten av flera av banans fairways. Banan är designad av Tom Doak och på många av hålen är vindarna som piskar in från Stilla havet ständigt närvarande. Lägg till väldigt smala fairways, mycket träd och buskar och svåra bunkrar och den här banan har alla möjligheter att bli din fiende en dålig dag på jobbet. Proffsen har fortfarande inte spelat tävling här, men när det blir dags ska det bli intressant att se hur de klarar av den här tuffa utmaningen.