Därför är golfresa till Marocko en bra idé

marocko golf resa

Spännande kultur, kulinariska upplevelser i toppklass och en unik blandning av gammalt och nytt hittar du i Marocko, som dessutom har blivit en spännande golfdestination de senaste åren. Här är de bästa tipsen på en lyckad golfsemester i Marocko.

Marocko har blivit ett väldigt populärt resmål det senaste årtiondet. Det är inte svårt att förstå varför. Här möts du av en spännande kultur som skiljer sig mycket från Europa. Oavsett om du föredrar att hänga på stranden eller vill uppleva storstadspulsen är Marocko ett utmärkt resmål.

Marrakech – en myllrande metropol

Marrakech är kanske det mest populära resmålet, och det är en minst sagt myllrande metropol som väntar dig. Här bjuds du på en helt unik atmosfär och det är ett måste att göra ett besök på någon av de livfulla marknaderna. Ett besök på torget Jemaa el Fna är en upplevelse i sig och atmosfären är nästan som hämtad ur Tusen och en natt.

Runt om i staden finns många restauranger där du kan uppleva det marockanska köket på riktigt. Avnjut tagine, postilla, harira eller någon av de andra klassiska rätterna.

Sol och bad i Agadir

Är du ute efter sol och bad på semestern? Då rekommenderas en resa till kuststaden Agadir. Staden ligger i sydvästra Marocko och är känd för just sina underbara stränder. Staden skiljer sig ganska mycket åt jämfört med Marrakech och här får du en något mer modern upplevelse. 

Vill du surfa och uppleva lugnet rekommenderas den gamla fiskestaden Essouira. Här är det en lugnare atmosfär och staden går under smeknamnet “Windy City of Africa” och är helt enkelt perfekt för surfing.

Golfbanor i Marocko

Tak vare det varma klimatet kan du spela golf i Marocko året runt. Totalt finns det runt 40 golfbanor runt om i Marocko. De flesta av dem ligger längst Atlantens kust vid städerna Agadir och Marrakech. 

Så fungerar golfresor till Marocko under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Marocko här

Det går inga direktflyg till Marocko från Sverige. Men med en kort mellanlandning så är du framme på runt tio timmar.

Mer från Resor