Res till golf, sol och bad i fantastiska Alicante

golf i alicante | Foto: Unsplash

Golfbanor av hög kvalitet, en stadskärna full av liv och milsvida vita stränder. Alicante erbjuder allt du behöver, och lite till, för en fantastisk golfresa.

Alicante har blivit ett omåttligt populärt resmål både för turister och golfare. Inte konstigt då staden och regionen har allt som behövs för en lyckad golfsemester. Staden ligger vid kustremsan Costa Blanca i regionen Valencia och är känt för sina milsvida vita stränder. Stadskärnan har en historisk atmosfär och är full av mysiga restauranger där du kan avnjuta kulinariska delikatesser från det spanska köket som Paella och Tapas. I Alicante rekommenderas definitivt också ett besök på Castillo de Santa Bárbara. Det klassiska slottet ligger 167 meter över havet och bjuder på en fantastisk utsikt över staden och medelhavet.

Runt Alicante finns flera banor i absolut toppklass som är designade av en av världens bäste spelare genom tiderna, Jack Nicklaus. Alhama Signature Course, Hacienda Riquelme, La Torre Golf och El Valle GC utgör tillsammans ”Jack Nicklaus Golf Trail”. 

Alhama Signature Course är ett mästerverk i sig som kommer ge dig en rolig och utmanande upplevelse. Den anses vara ganska lång och svår i förhållande till andra banor i närheten. Banan formar sig runt fem stora sjöar, och du får dessutom bergen som kuliss i bakgrunden vilket höjer upplevelsen ytterligare. 

Hacienda Riquelme ligger cirka en timme söder om Alicante i höjd med Murcia. Här väntar en rolig spelupplevelse som slingrar sig mellan sjöar och fina olivträd. Banan är ganska lång och kan bli en utmaning för golfare på alla nivåer. 

La Torre Golf för tankarna till Florida. Banan är relativt lättspelad och passar utmärkt för alla typer av golfare.

El Valle GC har mer öppen terräng som påminner om ett ökenlandskap. Det är vacker bana som spelas bland kaktusar och klippor. På El Valle får du garanterat en härlig dag på golfbanan.

Så reser du till Alicante

Eftersom Alicante är ett så populärt resmål går det direktflyg dit från flera svenska flygplatser. Bor du i Skåne-området är det smidigt att ta sig över till Köpenhamn och flyga därifrån.