Fyra spelvärda banor i pulserande Berlin

golfbanor berlin

Berlin är en pulserande huvudstad med mängder av sevärdheter och nöjen. Så varför inte kombinera nya upplevelser med bra golf i den tyska huvudstaden? Här är några favoritbanor i Berlin.

Berliner Golf Club Gatow

Denna golfklubben bildades 1990 genom ett tyskt och engelskt samarbete. Till en början hade den endast nio hål men utökades till 18 i början av 2000-talet. 

Golfbanan är belägen i en park strax väster om Berlin. Den håller ständigt en hög nivå och spelas i trivsam miljö med sjöar och spännande hål. Här får du en väldigt fin upplevelse både när det kommer till spelet och naturen.

Greenfee: Från 60 euro

Golf- und Land-Club Berlin Wannsee

Sydväst om Berlin, i närheten av Potsdam, möts du av en riktigt klassisk bana. Klubben grundades redan 1895 och är en av de mest kända i hela Tyskland. 

Anläggningen har 27 hål och ligger idylliskt inbäddad i det typiska brandenburgska skogslandskapet. Här möts du av lätt kuperade och varierande fairways som bjuder på oväntade utmaningar på varje hål. Greenfee-avgiften är relativt hög, men det är definitivt värt varenda öre då du kommer få både en spännande och historisk spelupplevelse.

Greenfee: Från 150 euro

Berliner Golfclub Stolper Heide

En dryg halvtimme norr om centrala Berlin ligger Berliner Golfclub Stolper Heide. Anläggningen har två 18-hålsbanor som designades av de tyska golflegendaren Bernhard Langer samt Kurt Rossknecht. 

Banan ligger på historisk mark. Här brukade nämligen Berlinmuren separera huvudstaden. Oavsett om du spelat golf hela ditt liv eller precis upptäckt sporten, lämpar sig den här banan för alla typer av golfare. 

Greenfee: Från 50 euro

Golf Resort Berlin Pankow

Golf Resort Berlin Pankow ligger också en dryg halvtimme norr om Berlin. Anläggningen har 36 spelvärda hål som spelas i den vackra Berlinska naturen. Grundtanken bakom anläggningen var att skapa en golfbana som är tillgängliga för alla, även om du inte är medlem i klubben. Efter avslutad runda kan du avnjuta någon delikatess från det tyska köket på den populära klubbrestaurangen ”Last Inn”.

Greenfee: Från 50 euro