Fly kylan med golfsemester på Teneriffa

golf resa teneriffa

Teneriffa är det perfekta resmålet när du vill komma bort från kylan i Sverige under vinterhalvåret. Här får du sol, bad, värme och golf i massor. Här är de bästa tipsen om du planerar en resa till den kanariska ön Teneriffa. 

Teneriffa är en del av Kanarieöarna som ligger utanför Afrikas västra kust. Teneriffa har länge varit en populär destination för svenska turister, mycket tack vare det härliga klimatet som gör ön till ett utmärkt resmål året runt. Turistorterna på Teneriffa ligger främst på den södra delen av ön. Det är också här du får det bästa klimatet med sol och värme året runt. På den södra delen av ön ligger välkända orter som Playa Paraiso, Costa Adeje och Los Cristianos.

Vackra och charmiga Puerto de la Cruz 

Teneriffa är som sagt det perfekta resmålet om du är ute efter sol, bad och värme. De många stränderna och det klara vattnet gör detta till en passande plats för lite lugn och ro. 

Ett tips är att hyra bil och ta en tur till Puerto de la Cruz på norra delen av ön. Staden är verkligen genuin och charmig kanarisk stad som ligger längst ner i den gröna Orotavadalen. Här bjuds det på minst sagt vackra vyer, nästan som en vacker blomsterträdgård som sträcker sig upp mot den mäktiga vulkanen Teides sluttningar.

Golfbanor på Teneriffa

Det härliga klimatet här nere gör att du kan spela golf året runt. Det finns flera fina golfbanor som håller hög kvalitet på ön. La Gomera är en populär bana som har en spännande design med luriga bunkrar och generösa fairways. 

Annars rekommenderas verkligen en runda på Abama som anses vara öns riktiga pärla. Banan ligger bara några minuter från stranden och stadskärnan. Här kan du också bo på Ritz-Carlton Abama Resort som är ett riktigt lyxigt hotell. Här får du helt enkelt både golf, boende och service i världsklass.

Så fungerar golfresor till Teneriffa under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Teneriffa här

Det tar cirka sex timmar att flyga till Teneriffa från Stockholm. Både SAS och Norwegian flyger direkt till Teneriffas södra flygplats. 

Mer från Resor