Detta är Costa de la Luz – golfparadiset i södra Spanien

Valderrama golfbana spanien

Är du på jakt efter ett resmål som bjuder på sol, bad, upplevelser och bra golf? Då är Costa de la Luz i Spanien den perfekta destinationen för dig. 

Costa de la Luz är en kuststräcka vid Atlanten som sträcker sig från Gibraltar till den portugisiska gränsen. Här möts du av ett härligt klimat året om, perfekt för dig som vill komma bort från det stundtals ostadiga svenska vädret. Costa de la Luz har mycket att erbjuda för nyfikna turister. Du kan koppla av på stränderna, besöka pittoreska byar, utforska nationalparker eller bara njuta av god spansk mat och dryck.

Tarifa – ett paradis för vindsurfare

Tarifa är en mysig liten stad längs kusten som lockar mängder med besökare varje år. En av anledningarna till detta är att Tarifa är ett riktigt mecka för vindsurfare. Det är en av de bästa platserna i Europa för vind- och kitesurfing. Här kan du hyra utrustning eller ta en kurs för att testa på.

costa de la luz karta

Cadiz – en av världens äldsta sjöstäder

En annan stad som definitivt är värd ett besök är hamnstaden Cadiz. Det är en av världens äldsta sjöstäder och har en rik historia och charmig arkitektur. Ett måste här i Cadiz är att ta sig upp i utsiktstornet på fantastiska Cadiz katedral. Katedralen är ett arkitektoniskt mästerverk som byggdes mellan 1717 och 1838. Från utsiktstornet får du en häftig överblick över staden.

I Cadiz finns också mängder med bra restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur direkt från havet.

Valderrama mest kända golfbanan

Costa de la Luz har några av de mest eftertraktade golfbanorna i Europa, och de flesta av dem bjuder på fantastiska vyer över havet. Här har också varje bana en unik karaktär vilket gör varje golfrunda till ett nytt äventyr. 

Den mest kända banan är förmodligen Valderrama, som har varit värd för Ryder Cup och många andra internationella turneringar. Men det finns också många andra banor att välja mellan, som San Roque, Alcaidesa, La Reserva, Sotogrande och många fler. Oavsett vilken bana du väljer att spela på, kommer du garanterat att få en häftig spelupplevelse.