Därför ska du testa midnattsgolf i Finland

midnatt golf Finland

De tusen sjöarnas land i öst har mycket att erbjuda, inte minst när det kommer till golf. Likt norra Sverige kan du faktiskt spela golf här mitt i natten. Här är bästa tipsen för en lyckad golfsemester till Finland.

Finland är känt för mycket, bland annat bastukulturen, mumin och att det anses vara tomtens hemland. Landet som fått influenser från både väst och öst är ett spännande resmål som har väldigt mycket att erbjuda.

Puls i huvudstaden

Huvudstaden Helsingfors är en full av liv. Den ligger vackert till precis vid vattnet och här hittar du mysiga promenadstråk, stora grönområden och närliggande öar. Stadens huvudstråk Esplanaden är fullt av pittoreska caféer, butiker och barer där du garanterat kommer att trivas. 

Staden har en spännande arkitektur med influenser både från väst och öst. Helsingfors domkyrka är ett måste att besöka om du gillar arkitektur. Kyrkan invigdes redan 1852 och reser sig ståtligt över Senatstorget i centrala Helsingfors.

Är man på plats i Helsingfors bör man självklart också passa på att basta. Här finns flera moderna bastuställen där du kan kombinera bastu med barhäng. Två exempel på detta är Allas och Löyli.

Midnattsgolf i Finland

Midnattssolen är ett otroligt fenomen som inträffar under sommaren. Då går solen inte ned under horisonten, utan skiner starkt hela dygnet runt vilket är en väldigt speciell upplevelse. Likt i Sverige förekommer detta också i Finland norr om polcirkeln. Flera banor i landet har öppet dygnet runt under vissa perioder så du kan testa på den fantastiska känslan att spela golf mitt i natten.

Golfbanor i Finland

Golfen kom till Finland relativt sent. Helsinki GC, som är landets första golfbana, öppnade först 1932. Men i takt med att åren gått har sporten blivit allt mer populär och nu för tiden finns det runt 140 golfklubbar runtom i landet. Runt huvudstaden finns många bra golfbanor, bland annat Helsinki GC. Cirka en timmes bilfärd norr om Helsingfors ligger Linna Golf Resort som anses vara en av landets allra bästa banor. 

Så reser du till Finland

Med tanke på att Finland är vårt grannland är det smidigt och billigt att ta sig dit. Absolut smidigt är att flyga från Stockholm till Helsingfors. Turen tar endast runt en timme enkel väg. Du kan också ta färjan över. Det går dagligen färjor från Stockholm till Helsingfors och Åbo. Enkel väg tar färjan runt 18 timmar så det krävs att du övernattar ombord.

Mer från Resor