Därför ska du ta en golfresa till fantastiska Italien

golfresa italien

Fantastisk mat, spännande historia, magiska stränder och – golf. Italien har helt enkelt det bästa av många världar, och lite till att bjuda på.

Italien är ett drömresemål på väldigt många sätt. Oavsett om du vill ha en solsemester med strandhäng eller en cityresa fylld med kulinariska och historiska upplevelser är Italien ett perfekt alternativ.

Kulinariska upplevelser i världsklass

Det italienska köket är utan tvekan ett av de bästa och mest populära i världen. Pizza på svenskt vis i all ära, men vill man ha äkta vara är det till Italien du ska åka till. Att avnjuta en äkta napolitansk pizza i klassiska Neapel är en smakupplevelse du sent kommer glömma. 

Italien har en lång och spännande historia och man kan verkligen känna av historiens vingslag när man väl är på plats. I huvudstaden Rom kan du strosa runt på de mysiga gatorna samtidigt som du upplever spännande historiska sevärdheter som Colosseum, Sixtinska Kapellet eller Peterskyrkan. 

Utöver Rom finns det väldigt många mysiga städer i Italien som är väl värda ett besök. Varför inte göra ett besök i modemeckat Milano, romantiska Venedig eller Bergamo? Är det sol och bad du är ute efter rekommenderas öar som Sicilien och Sardinien. 

Över 250 golfbanor

Golf är en väldigt populär sport i Italien och totalt finns det över 250 golfbanor att välja mellan. En ganska okänd pärla för oss svenskar finns i Veneto i norra Italien. Det har blivit ett riktigt golfmecka med mängder av golfbanor som bjuder på fantastiska vyer i det italienska landskapet.

Den kanske mest kända banan är Marco Simone Golf & Country Club. Golfbanan håller riktigt hög kvalitet och bjuder på en härlig utmaning. Banan har också blivit utnämnd till värd för Ryder Cup 2023, då kommer världeliten samlas där för att göra upp.

Så fungerar golfresor till Italien under Corona-pandemin

Det går direktflyg till flera italienska städer från Sverige. Bland annat kan du flyga direkt med SAS till både Rom och Milano från Arlanda.

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Italien här.