Därför är Åland perfekt för en golfweekend

Åland golf

Det tar bara drygt två timmar att ta sig till Åland, så vad väntar du på? Ön i Östersjön har allt som behövs för en riktigt trevlig vistelse. Och du, glöm inte packa ned golfklubborna.

Närheten till natursköna Åland är något som lätt glöms bort och att resa utomlands har inte varit någon självklarhet under de senaste åren med tanke på pandemin. Så varför inte åka på en golfweekend till Åland för att få den där härliga känslan av att komma bort?

Bubblar av matkultur

Visste du att Åland faktiskt har mer än 6 700 öar att upptäcka. Runt 60 av dessa är bebodda och flest personer bor på huvudön. Här finns väldigt mycket att se på och uppleva på liten yta. Örikets huvudstad Mariehamn är ett måste att besöka när du är på plats. Mariehamn kryllar av mysiga restauranger och trevliga hotell att övernatta på. Åland bubblar verkligen av matkultur och besök i Smakbyn, på Stallhagen och Ålandsmejeriet är ett måste.

Passa också på att ta en sightseeingtur i öriket och upptäck saker som medeltida slott i Kastelholm, sjöfartsstaden i Mariehamn och det vackra skärgårdslandskapet som bjuds på.

En av Europas kommande toppbanor

Det finns två golfklubbar på ön, Eckerö Golf och Ålands Golfklubb. Med tanke på att avstånden på Åland är relativt korta så går det utmärkt att kombinera spel på båda klubbarna under en helg.

Ålands Golfklubb har två 18-hålsbanor, Slottsbanan och Kungsbanan. Båda banorna håller hög klass men framförallt är det Slottsbanan som bjuder på något lite utöver det vanliga. Det är en parkliknande bana med vacker havsutsikt som redan fått ett rykte om sig som en av Europas kommande toppbanor. 

Eckerö Golf ligger på västra Åland och bjuder på en spännande golfupplevelse för både nybörjare och mer erfarna golfare. Banan är både otroligt naturskön och prisvärd.

Billig och kort resväg

Det är väldigt smidigt att ta sig till Åland från Sverige. Du kan antingen resa hit med färja eller flyg. Framförallt är färjan både ett smidigt och billigt alternativ. En tur- och returbiljett kostar endast runt 100 kronor och tar bara två timmar enkel väg.

Nästa artikel

Så funkar en golfkikare

golfkikare

Mer från Resor