Därför älskar vi golfresor till Portugal

portugal golfresa

Att åka på golfresa till Portugal har lockat svenska golfspelare i många år. Det är inte speciellt svårt att förstå varför, det är upplevelse som kommer ge dig minnen för livet.

Portugal är utan tvekan en av de bästa golfdestinationerna i Europa. Här får du fantastiska golfbanor, ett varmt och skönt klimat året runt och mängder med kulturella och kulinariska upplevelser.

Totalt finns det runt 90 banor runtom i landet vilket gör att det finns något för alla typer av golfare. Det finns ett brett urval av banor och dessutom är alla vackert integrerade i de naturliga omgivningarna med respekt för miljön.

Sol och bad vid Algarvekusten

Nere vid Algarvekusten ligger banorna utplacerade som ett pärlband. San Lorenzo GC, Salgados GC och Vila Sol Golf är tre populära banor i regionen som garanterat kommer ge dig mersmak. Algarvekusten är annars känt för sina långa, vita sandstränder och blå laguner. Det passar därmed utmärkt att varva golfspelande med sol och bad. Längs med kusten finns dessutom många mysiga hamn- och fiskebyar där du kan strosa runt på de pittoreska gatorna och njuta av skaldjur i världsklass.

Lev stadslivet i Lissabon

Golfbanorna runt Lissabon håller också dem hög kvalitet. West Cliffs Golf, Praia D’El Rey, Royal Obidos och Bom Sucesso är några av alla banor som är väl värda ett besök. Lissabon som stad erbjuder en fantastisk helhetsupplevelse. Stadskärnan vimlar av charmiga caféer, barer och restauranger. Här kan du uppleva traditionella portugisiska maträtter med råvaror av högsta kvalitet. Passa på att testa Bacalhau, en fantastisk fiskrätt som ofta anses vara Portugals nationalrätt. När du ändå är i Lissabon rekommenderas också en tur till förstäder som Cascais och Estoril. 

Madeira populärt för golfresor

Vill du spela golf på än mer sydliga breddgrader är ett besök på den portugisiska ön Madeira ett bra alternativ. Ön bjuder på en perfekt kombination av vacker natur, storstadsliv och gastronomi. Här finns två spännande och utmanande golfbanor där du kan vänta dig en helt otroligt vacker utsikt. Banorna Palheiro Golf och Santo da Serra GC ligger båda i närheten av huvudstaden Funchal. Väl på plats på Madeira är ett besök på Cabo Girão ett måste. Det är en av Europas högsta havsklippor där högsta punkten ligger 580 meter över havsytan. Härifrån får du underbara vyer över havet.

Så fungerar golfresor till Portugal under Corona-pandemin

Positivt för svenska golfare är att det är smidigt att ta sig iväg på en golfresa till Portugal. Det går flera direktflyg från Sverige till städer som Lissabon, Porto och Faro.

I skrivande stund går det bra att resa från Sverige till Portugal om man kan uppvisa ett negativt test. Läs uppdaterad information här.

Mer från Resor