Bästa tipsen för resan till Skottland – golfens hemland

Golfresa till Skottland Foto:Unsplash

Att åka på resa till golfens hemland är något som alla golfare bör göra någon gång i livet. Här de bästa tipsen för golf och fantastiska upplevelser i Skottland.

Skottland har en lång golftradition och är hem till några av de bästa banorna i världen. Här har det egentligen spelats sedan sportens begynnelse. I dag finns det fler än 600 golfbanor runt om i Skottland vilket gör det till ett riktigt paradis för golfentusiaster världen över. Här finns många fantastiska linksbanor som i kombination med den råa, karga och vackra naturen gör golf på Skottland till en helt unik upplevelse.

Rikt kulturliv i Edinburgh och Glasgow

Utöver golfen har Skottland mycket spännande att upptäcka. Huvudstaden Edinburgh och landets största stad Glasgow har ett rikt kulturliv och är fulla av spännande historia och upplevelser som verkligen sticker ut. Stadskärnan i Edinburgh är fantastiskt mysig och här rekommenderas verkligen ett besök på slottet på klippan Castle Rock högt över staden. 

Utöver storstäderna finns många charmiga mindre städer från norr till det gröna höglandet i söder. Ett tips är att hyra bil och ge dig iväg för att uppleva landsbygden på riktigt.

Lång whiskytradition

Är du ett fan av whisky är Skottland det ultimata resmålet. Skottland anses vara en av de främsta whiskynationerna i världen. Runtom Skottland finns hundratals olika destillerier. På många destillerier anordnas whiskyprovningar och rundturer där du får se hur man gör whisky på äkta skotskt vis.

Spännande golfbanor i världsklass

Med fler än 600 banor att välja på finns det något som passar alla typer av golfare. Duddingston Golf Club i Edinburgh grundades 1895 och är en av Skottlands bästa parkbanor. Här får du en rolig och dessutom väldigt prisvärd utmaning. Banan ligger otroligt vackert till och efter 18 spelade hål kan du koppla av på klubbens restaurang och bar. 

Glen Golf Club ligger dryga halvtimmen från Edinburghs centrum. Banan The Glen East Links är beläget precis vid havet och bjuder på en fantastisk utsikt. Den ligger på en klippa upp till Firth of Forth fjord och under hela rundan kan du blicka ut över havet och den klippiga ön Bass Rock som är ett världsberömt fågelreservat. Det här är kort och gott en spännande linksbana som ger en rolig utmaning samt fantastisk naturupplevelse.

Så fungerar golfresor till Skottland under Corona-pandemin

Du tar dig smidigast till Edinburgh via direktflyg från Arlanda. I övrigt går det ta sig till Skottland via mellanlandningar i till exempel England.

Läs uppdaterad information angående resor till Skottland under Corona-pandemin här.