Bästa tipsen för golfresan till Isle of Man

golf isle of man

Isle of Man, den brittiska ön i Irländska sjön, är världskänd för sina årliga motorcykeltävling. Men ön har även mycket annat att bjuda på, inte minst när det kommer till golf. Här är bästa tipsen för resan till Isle of Man.

Isle of Man är en ö som ligger i Irländska sjön mellan Storbritannien och Irland. Ön ingår i de brittiska öarna och lyder under den brittiska monarken men är självstyrande på många områden. Här möts du av enastående natur med karga klippor, svepande sandstränder och en otrolig kustlinje.

Ett besök i Douglas

Huvudstaden på ön heter Douglas och ligger på sydostkusten. Den är belägen vid en vacker vik som floden Douglas mynnar ut i. Här finns en två mil lång strandpromenad som bjuder på en fantastisk utsikt över den stora bukten. Staden är väldigt pittoresk och här hittar du allt från mysiga pensionat till lyxhotell. Passa på att besök Royal Hall, Gaiety Theatre och det nyrenoverade Villa Marina när du väl är här. Eller varför inte bara strosa runt i den mysiga hamnen.

Tourist Trophy

Varje år anordnas Isle of Man Tourist Trophy på ön. Det är en årlig motorcykeltävling som körts sedan 1907. Det betraktas som världens äldsta landsvägslopp för motorcykel och har under några år varit Storbritanniens Grand Prix. Tävlingen lockar årligen mängder med förare och publik från hela världen. Kort sagt är detta en rejäl folkfest som är väl värd att besöka.

Stort utbud av golfbanor

Trots att Isle of Man är en relativt liten ö till ytan, finns det hela åtta golfbanor att sätta tänderna i här. Det milda vädret på Isle of Man gör det här till det perfekta golfresmålet året runt. Här möts du av spektakulära vyer längs den ruffiga kusten som till och med kan förvandla dåliga golfrundor till ett minne för livet. Du får dock räkna med att du ständigt har vinden i spel på denna ö. 

Castletown Golf Links anses vara öns höjdare. Banan har bland annat tagit plats på topplistan över Storbritanniens och Irlands 100 bästa banor. Den ligger på den sydöstra delen av ön banan gränsar till Irländska sjön på hela tre sidor. Peel är en annan pärla att svinga loss på. Den grundades redan 1895 och ligger på den pittoreska västkusten. 

Så tar du dig till Isle of Man

Det går inga direktflyg från Sverige till Isle of Man, men du tar dig smidigt dit via en snabb mellanlandning i London.