Bästa tipsen för golf i Barcelona

Barcelona golf

Delikatesser, spännande kulturliv, fantastisk arkitektur och sol och bad. Ja, Barcelona har man kan önska när det kommer till en härlig semester. Dessutom finns det några riktigt bra golfbanor i närområdet. Här är bästa tipsen för en lyckad golfweekend till Barcelona.

När man pratar om golf och Spanien är det kanske många som tänker på Alicante och solkusten. Men faktum är att du hittar helt fantastiska golfupplevelser i närheten av huvudstaden Barcelona.

Mysiga stadsdelen Ciutat Vella

Barcelona har länge varit ett populärt resmål för soltörstande turister. Spaniens är helt enkelt ett utmärkt val när man vill komma bort från den svenska kylan. Kombinera lata dagar på stranden med att promenera runt i den mysiga stadskärnan.

Ciutat Vella är Barcelonas äldsta stadsdel. Här möts du av trånga och pittoreska gator som kryllar av mysiga kaféer och restauranger. Maten i Spanien är något utöver det vanliga. Slå dig ner på någon av restaurangerna och njut av kulinariska delikatesser från det spanska köket som Paella och Tapas. Och, glöm inte att beställa in en kanna sangria också för den ultimata spanska upplevelsen.

Fotboll och kultur

Fotboll är något som är starkt förknippat med Barcelona. I staden finns två framgångsrika lag; Barcelona och Espanyol. De förstnämnda har under lång tid varit ett av världens bästa lag. Är du på plats rekommenderas ett besök på den klassiska arenan Camp Nou – här får du garanterat uppleva fotboll i världsklass.

Runt om i staden finns många andra sevärdheter. Ett måste är att spana in kyrkan Sagrada Familia. Den började byggas redan år 1882 och är faktiskt inte färdigbyggd än. Enligt planerna beräknas den stå helt klar först år 2030. Ett annat tips är att besöka Parc Güell. I denna vackra parken hittar du Gaudis berömda skapelser samtidigt som du får en vacker yv över staden.

Golf i Barcelona

I närheten av Barcelona finns mängder med golfbanor som håller hög klass. Drygt en timme norr om staden hittar du PGA Catalunya. Banan har 36 hål som slingrar sig fram i det typiska spanska klimatet. 18-hålsbanan Stadium Course anses vara hela Spaniens bästa. 

Nära kusten ligger en annan fin anläggning, Emporia Golf. Även detta är en 36-hålsanläggning som bjuder på spännande utmaningar och bra golf.

Flyga till Barcelona

Spanien och Barcelona är smidigt att ta sig till oavsett var du befinner dig i Sverige. Det går direktflyg från flera svenska flygplatser och själva flygtiden är mellan tre och fyra timmar enkel väg.