Bästa golfbanorna i Tyskland

golfbanor tyskland

Golf kanske inte är det första man tänker på när man hör Tyskland, men runtom i landet finns det många guldkorn att testa på. Här är de bästa golfbanorna i Tyskland.

Golfclub Budersand Sylt

Mindre än tio mil rakt västerut från norra Tysklands kust ligger den lilla ön Sylt. Ön är väldigt populär bland tyskar som vill komma iväg på lite avslappnande semester. Trots att ön är relativt liten finns det hela fyra golfbanor här. Den mest anmärkningsvärda av dem är utan tvekan Budersand Sylt som ligger på öns södra spets.

Trots att banan bara är drygt tio år gammal så känns det som att den har varit här i decennier. Det är en vacker och spelvärd linksbana som smälter in i landskapet på ett imponerande sätt. Här kan du också övernatta på femstjärniga Budersand Hotel där du kan kombinera golf med spa, avkoppling och god mat.

Hamburger Falkenstein

I Hamburg i norra Tyskland ligger en av landets allra bästa golfbanor. Falkenstein är en utmanande golfbana som är designad i alla kompassens riktningar. Banan slingrar sig fram genom böljande skog vilket gör detta till en elegant oas för golf. Här kommer du bort från livet och rörelsen i Hamburgs centrum och möts av golf i toppklass. 

Banan fick nyligen delvis ny och uppdaterad design vilket gjort den än mer spelvärd. Den har fortfarande samma charm och karaktär som i kombination med kluriga utmaningar gör detta till en runda att minnas.

Golf Club Föhr

I närheten av ön Sylt, nära den danska gränsen, ligger en annan spännande ö att besöka: Föhr. På ön hittar vi en bana som definitivt gör resan hit mödan värd. Här har det spelats golf sedan 1925 men banan fick en uppdatering i början av 1970-talet när Frank Pennink designade banan. Till en början fanns bara nio hål men Donald Harradine designade under 1980-talet de sista nio hålen och gjorde banan komplett. Sedan dess har banan rankats högt både i Tyskland och Europa. 

Här spelar du med vattnet närvarande hela rundan. Banan är varierande och påminner om klassiska skotska banor. En rolig utmaning i naturskön miljö som kan bli en utmaning för alla typer av golfare.