Aloha! 3 banor på Hawaii att drömma om i ruskvädret

hawaii golfbanor

Det är inte konstigt att många har Hawaii på topplistan när det kommer till drömresemål. Förutom fantastisk natur, tropiskt klimat och otroliga vyer hittar du också riktigt bra golf här.

nanea golfklubb hawaii
Foto: DMK Golf Design

Nanea Golf Club

Nanea Golf Club ligger i Kailua-Kona. Den här golfbanan är en riktig höjdare och anses vara den allra bästa på Hawaii. Den designades av den skotske banarkitekten David McLay Kidd och har en klassisk links-design. Det är nästan så att man kan tro att man är i Skottland när man spelar denna banan, om man bortser från omgivningen. Men till skillnad från det råa, karga vädret i Skottland får du oftast sol och varmt väder på Nanea Golf Club. Banan passar dessutom utmärkt för alla typer av golfare. Kort och gott en bana som är ett måste om du tänkt spela golf här.

Mauna Kea golfklubb hawaii
Foto: Manua Kea Golf Resort

Mauna Kea Golf Resort

På Mauna Kea Golf Resort i Waimea hittar du inte bara en, utan två prisbelönta golfbanor. 18-hålsbanorna Mauna Kea Golf Course och Hapuna Golf Course erbjuder egentligen allt du kan önska när det kommer till golf. Framförallt är den förstnämnda banan lite extra omtalad. Banan designades redan 1964 av Rees Jones. Den begåvade banarkitekten har under åren förbättrat banan till det mästerverk den är idag. Banan bjuder på härliga vyer och spektakulär havsutsikt. Men låt inte dess skönhet lura dig, banan bjuder också på en hel del utmaningar längs med vägen och kan vara tuff för alla typer av golfare.

Manele golfklubb Hawaii
Foto: Four Seasons

Manele Golf Course

Lanai City på Hawaii är hem till en av hela Hawaiis bästa golfbanor, nämligen Manele Golf Course. Med sitt otroliga läge kan du förvänta dig inget mindre än en helt spektakulär spelupplevelse. Banan är designad av legendaren Jack Nicklaus som gjort ett perfekt jobb för att skapa denna spelvärda och utmanande golfupplevelse. Banan har bland annat tre hål som spelas på klippor där Stilla havet gör sig närvarande på ett häftigt sätt. Det här är definitivt en spelupplevelse du sent kommer att glömma.