Almerimar Golf – med ruiner runt hörnet

golf almerimar

Almeria är en mysig turistort med en häftig historia. Det är också en given destination för golfresenären. 

Almeria är en stad i sydöstra Spanien med drygt 200 000 invånare. Det är en populär turistort belägen precis vid Medelhavet. Staden är rik på historiska sevärdheter där den mest populära är monumenten i La Alcazaba. Det är en av de största fästningarna som morerna uppförde i Spanien och under senare år har faktiskt delar av den populära TV-serien Game of Thrones spelats in här.

Hotel Almerimar

Hotel Almerimar är belönade med fyra stjärnor och ligger precis intill stranden. Totalt har hotellet 278 rum, från enklare dubbelrum till sviter. Gemensamt för samtliga är dock att alla rum har en terrass där man kan koppla av med lite snacks och dryck efter golfrundan. Beroende på rum får du antingen njuta av utsikten mot havet eller över golfbanan. 

Golf Almerimar

Club de golf Almerimar består av 27 hål designade av legendaren Gary Player. Banan ligger naturligt inbäddad i det vackra landskapet med palmer och sjöar. I kombination med det härliga medelhavsklimatet är denna banan ett måste att besöka i Spanien.

Detta är den enda 27-hålsbanan i Almeria-provinsen och bjuder på goda spelmöjligheter och trixiga utmaningar. Spana in komplett banguide och slope här.

Greenfee

Beroende vilken tid på året du besöker Almeria varierar priset på greenfee. Spelar du under lågsäsong kommer du undan billigare men du får räkna med minst 65 euro i greenfee. Nöjer du dig inte med 18 hål och istället vill testa alla 27 hål kan du få en viss rabatt. 

I närheten på den spanska kusten finns också flera andra bra golfbanor som är värda ett besök under golfsemestern. Läs mer om spansk golf här.