5 pärlor du inte får missa under golfresan till Spanien

Costa del Sol i alla ära – här är  andra spanska höjdare du inte får missa på golfresan.

Club de Alcanada – Mallorca

Foto: Club de Alcanada

På Mallorcas norra spets, precis vid staden Alcudia, ligger Club de Alcanada. Det första som fångar ögat här är det spektakulära landskapet och utsikten över havet och de böljande kullarna. Banan är designad av höjdaren Robert Trent Jones Jr, så du kan vänta dig bra kvalitet på varje hål.

Torremirona Golf Course – Girona

Foto: Torremirona Golf Course

Även om Katalonien inte är Spaniens allra mest kända golfregion, finns det gott om spelvärda banor här. En av höjdarna, som får oförskämt lite rubriker, är Torremirona Golf Course strax norr om Girona. Banan har generösa fairways omgivna av ett lugnt och fridfullt landskap. Här bor du precis intill banan och på resorten finns också ett spa och mysiga restauranger. 

La Envía Golf – Almeria

Foto: La Envía Golf

Omgiven av berg, i närheten av Almeria, ligger La Enviá Golf & Country Club. Bergen ser till att de 18-hålen är skyddade från öst- och västvindar vilket resulterar i strålande förhållanden för golf. Banan kantas av vackra palmer och mimosa vilket förhöjer naturupplevelsen rejält. Kort och gott en idyllisk och spelvärd upplevelse du inte får missa.

Club de Golf Vallromanes – Barcelona

Foto: Club de Golf Vallromanes

På jakt efter riktigt, riktigt stora greener? Då har du kommit rätt. Club de Golf Vallromanes utanför Barcelona kännetecknas av sina enorma greener. Här är det inte ovanligt att man har en birdieputt på runt 40 (!) meter. 18-hålsbanan i sig bjuder på en härlig mix. De första nio hålen slingrar sig fram längs en platt dal samtidigt som de sista nio hålen bjuder på fler höjdmeter.

Sherry Golf Jerez – Cadiz

Foto: Sherry Golf Jerez

Sherry Golf Jerez är en ny bekantskap i Andalusien. Banan är designad i amerikansk stil vilket gör att det krävs både längd och taktik för ett bra resultat. Här möts du av breda fairways och stora greener vilket gör att den passar både amatörer och proffs.