5 fantastiska golfbanor till din bucket list

Att spela golf är en livsstil. De flesta brinner för att uppleva fantastisk natur och utsättas för utmaningar på nya banor. Trips To Discover har samlat några av världens mest fantastiska golfbanor. Här är 5 av banorna som du måste testa innan du dör – perfekt att pricka av på din ”bucket list”.

Old Head Golf Links CC Wikipedia

Old Head Golf Links, Kinsale, Irland

På sydöstra Irland i County Cork ligger golfbanan Old Head Golf Links. Den spektakulära banan, som har Atlanten runt sig på alla sidor, är en otrolig naturupplevelse där havsvindarna utmanar till och med den erfarne spelaren.

Pebble Beach Golf Links, CC WIkipedia

Pebble Beach Golf Links, Pebble Beach i Kalifornien, USA

Det finns få platser som är så inspirerande som Pebble Beach Golf Links i Kalifornien. Platsen är hisnande vacker med sina dramatiska klippor, där den ligger strategiskt placerad precis intill Stillahavskusten. Golfbanan är kanske en av USAs mest kända. 

St. Andrews Old Course, CC WIkipedia

St. Andrews Old Course, St. Andrews, Skottland 

Vilken prominent golfspelare har inte spelat på ikoniska St. Andrews? Troligtvis ingen. Här finns golfen i atmosfären, och utmanar spelarna på otroliga sätt i den karga naturen. Det svåraste hålet är det sjuttonde, vilket är placerat mellan det anrika klubbhuset och staden St. Andrews. 

Augusta National Golf Club, CC Wikipedia

Augusta National Golf Club – Augusta, Georgia, USA

Vem vill inte pricka av Augusta på sin ”bucket list”? Här spelas Masters varje år och det är en riktig utmaning med en djup damm, och svåra bunkrar i en makalös miljö. Det är svårt att inte tappa andan när man tänker på vilka historiska golfare som faktiskt har spelat här. 

Abaco Club, Foto: Abaco Club

Abaco Club, Great Abaco, Bahamas 

I den paradislika miljön på Bahamas ligger Abaco Club. Upplev naturens magiska dragningskraft, med turkost vatten och vita stränder. På den här 18-hålsbanan, ritad av Donald Steel och Tom Mackenzie, spelar både proffs och amatörer. Extra spektakulärt ska det artonde hålet vara – det ligger precis intill den magiska kusten.