Video: Så svårt är det att spela med ”fel” hand

spela golf med fel hand

Majoriteten av alla golfare ute i världen är högerspelare. Så hur svårt är det egentligen för högerspelare att spela med vänsterklubbor? Det fick proffsen testa på, med minst sagt blandade resultat.

Vad är egentligen höger och vänster inom golfen? Har du vänster axel mot hålet när du svingar så är du högerspelare och har du höger axel mot hålet är du vänsterspelare. Det är absolut vanligast att man är högerspelare. Runt 90% av alla golfare ute i världen är högerspelare. Bland proffsen är denna siffran ännu högre. Faktum är att det finns relativt få vänsterspelare på tourerna.

Man är van vid att se proffsen briljera ute på tourerna, men hur går det egentligen när man ger en vänsterklubba till en högerspelare? Denna utmaning fick proffsen med målet att komma så nära flaggan som möjligt på Aberdeen Asset Management Scottish Open 2017. I videon ser man bland annat Rory Mcilroy, Rickie Fowler och svenske Henrik Stenson. Just nämnde Stenson lyckas faktiskt mot alla odds med ett helt otroligt slag. Se klippet i videon nedan.