VIDEO: Så märkligt kan bollen landa

Det går inte alltid spikrakt – inte ens för proffsen. Och när det går snett, vet man aldrig var bollen hamnar. Här är de mest speciella slagen där bollen ligger på minst sagt udda platser.

När det går snett ute på golfbanan hamnar bollen ofta i skogen eller vattnet. Har man tur hittar man bollen i någon buske, under någon gran eller hängandes kvar i kanten av vattenhindret. Gör man inte det är det bara till att plikta eller droppa en ny boll. 

Men, som sagt vet man aldrig vad som händer ute på golfbanan. Fråga bara proffsen. Slår de snett kan bollen hamna rakt i publikhavet, uppe på läktaren eller på någon annan märklig plats.

Landade i fickan på åskådare

Ett absurt exempel på detta hände för Rory McIlroy på Tour Championship 2014. Utslaget gick lätt höger om fairway men helt plötsligt var bollen spårlöst borta. När McIlroy sedan kom framåt i banan visade det sig att bollen landat rakt i fickan på en åskådare. 

Spana in klippet nedan där stjärnor som Tiger Woods, Sergio Garcia och Phil Mickelson ställs inför minst sagt märkliga utmaningar.