VIDEO: Här är mardrömsbunkern – över fem meter djup

svåraste bunkern i golf

Bunkerslag är ett av de svåraste slagen inom golfen. Extra svårt är det när bunkern är hela 5,5 meter djup som på PGA West i Kalifornien. Se när proffsen ställs inför en rejäl utmaning i denna minst sagt tuffa bunker.

Många tycker att det är en mardröm när bollen slingrar sig ned i bunkern. Inte konstigt med tanke på att bunkerslaget är ett slag som inte liknar några andra slag ute på banan. Bunkerslaget är faktiskt det enda slaget där du ska träffa marken innan du träffar bollen. Därför kan det ta lång tid att bemästra denna typen av slag.

Några som i vanliga fall inte har några större problem nere i bunkern är proffsen. Vi är vana vid att se dem briljera nere i sanden och limma upp bollen tätt intill flaggan. Men självklart lyckas dem inte alltid nere i bunkern. Extra mycket problem brukar de ha på det 16:e hålet på PGA West i La Quinta, Kalifornien. Anledningen? Här finns nämligen en 5,5 meter djup bunker som ibland verkar helt omöjlig att ta sig upp från.

Spana in klippet nedan där proffs som Phil Mickelson, Arnold Palmer och Kevin Streelman ställs inför den tuffa utmaningen.