Tio gånger Tiger Woods chockade golfvärlden

tiger woods foto: KA Sports Photos (CC)

Tiger Woods är en riktig legendar inom golfen och idrottsvärlden. Han har bjudit på minst sagt många oförglömliga ögonblick ute på golfbanan.

Tiger Woods är utan tvekan en av de mest framgångsrika golfspelarna genom tiderna. Han har vunnit hela 82 gånger sedan han började tävla på PGA Touren 1996. Av de 82 segrarna är 15 majorsegrar, som anses vara de mest prestigefyllda tävlingarna inom golfen. Endast legendaren Jack Nicklaus har fler majorsegrar än Woods.

Från slutet av 1990-talet och till slutet på 2000-talet radade Woods upp segrar oavsett var i världen han tävlade. Woods intåg på PGA Touren ökade intresset för golfen något enormt och han var dessutom otroligt populär utanför golfvärlden.

683 veckor som världsetta

Woods har världsrekordet för flest veckor som nummer 1 på världsrankingen med hela 683 veckor på tronen. Han var världens bästa från den 15 juni 1997 till den 17 maj 2014. Men under mitten av 2010-talet bröts Woods dominans. Amerikanen började få problem med skador som bitvis höll honom borta från golfen. Han tvingades bland annat till fyra ryggoperationer mellan 2014 till 2017.

Under den här perioden var det inte många som trodde att Tiger Woods skulle lyckas ta sig tillbaka till toppen. Men så 2019 vann han Masters-tävlingen vilket var hans första majorseger på elva år.

Förlorade nästan benet i en bilolycka

I februari 2021 var Woods inblandad i en bilolycka i Kalifornien. Singelolyckan var så pass allvarlig att han nästan förlorade sitt ena ben. Men efter några lyckade operationer och rehabträning börjar han ta sig tillbaka till ett normalt liv igen. Han har sedan dess meddelat att han aldrig kommer att spela golf heltid igen, men att det förhoppningsvis kan bli någon turnering här och där.