Se upp för hajen – här bör du undvika vattenhindret

hajj på golfbanan

På golfbanan kan man få syn på alla möjliga typer av djur. Ormar, alligatorer, rävar, ja du kan stöta på det mesta beroende på var i världen du spelar. Men på Carbrook Golf Club i Australien finns dock något helt unikt – nämligen tjurhajar i vattenhindret.

Att det finns mängder med olika djur ute på golfbanan är inte speciellt konstigt. Spelar man golf i till exempel USA är det inte helt ovanligt att man stöter på en alligator på golfbanan. Vid flera tillfällen har det fyrbenta kräldjuret fångats på film när det inkräktat på stora golftävlingar på PGA-touren. I Sverige har det hänt att golfare fått möte med ormar, rävar och till och med vargar. Något som däremot är betydligt ovanligare på golfbanan är hajar. Men beger du dig till Carbrook Golf Club i Australien är det kanske bäst att undvika vattenhindret. För på det 14:e hålet huserar nämligen hungriga tjurhajar i den 14 hektar stora dammen.

Spolades in vid en översvämning

Men, hur hamnar då ett gäng hajar inne på golfbanan? Vid en översvämning på 90-talet spolades hajarna in i dammen via det närliggande inloppet från Korallhavet vid Australiens östkust. Och sedan dess har tjurhajarna sett till att golfarna varit på sin vakt. Märkligt nog trivs också denna hajart väldigt bra i det grunda vattnet. 

En av världens farligaste hajar

Tjurhajar anses vara en av de farligaste hajarterna i världen. Bland annat är den klassiska filmen Hajen baserad på flera attacker av en tjurhaj från 1916. Totalt sett ligger tjurhajar bakom över 120 bekräftade attacker mot människor. De kan bli upp till hela tre meter långa och och kan väga över 300 kilo. Så planerar du en resa till Carbrook Golf Club på den australiensiska östkusten, se till att undvika att slå bollen i vattenhindret. Och skulle du ändå hamna i vattnet, undvik att försöka fiska upp bollen för att vara på den säkra sidan. Du vill helt enkelt inte riskera att doppa foten i det här vattenhindret.

Läs mer om märkliga och otroliga djurmöten på golfbanan.