Proffsets märkliga möte – med babianen

golfbana djur babian

Ingen golfrunda är den andra lik. Fråga bara förre världsettan Luke Donald som fick ett minst sagt oväntat möte under en golftävling i Sydafrika.

Luke Donald är en brittisk golfspelare som skördat stora framgångar på den internationella golfscenen. Han har totalt 17 professionella segrar och var från slutet av maj 2011 världsetta i hela 56 veckor. Han har dessutom varit med och vunnit Ryder Cup vid fyra tillfällen. 

Efter så många år på den absoluta toppen har britten varit med om det mesta ute på golfbanan. Men frågan är om han inte fick en av sina mer märkliga upplevelser på tävlingen Nedbank Golf Challenge i Sydafrika 2014. När han ställde upp sig för att slå ett slag blev han nämligen överraskad av babian som rusade ut ur skogen. Som tur var fanns Donalds caddie där och varnade honom. Donald bjöd på ett litet skutt innan han flyttade på sig. Se det märkliga mötet nedan.

En babian är inte det första djuret som inkräktat på en golfbana. Kolla in den här artikeln för att se fler minst sagt hysteriska djurmöten ute på golfbanan