Här är tre roliga golftävlingar i Stockholm

oktoberfest golf tävling

Golfsäsongen i Sverige börjar tyvärr lida mot sitt slut. Men än finns det en hel del kvar att hinna med för dig som är tävlingssugen. Här är tre roliga tävlingar i Stockholmsområdet.

Hickory KM – Nynäshamns Golfklubb

Under början av 1900-talet spelade man med så kallade hickory-klubbor. Hickory är ett träslag som är både hårt och elastiskt och under den här perioden ansågs det vara ett utmärkt material för golfklubbor. Men som vi alla vet har det hänt en hel del med golfklubborna sedan den här tiden och nuförtiden är grafit det vanligaste materialet. 

Men vill du ändå prova på hur det var att spela golf för hundra år sedan? Då bör du bege dig till Nynäshamns Golfklubb den 18 september. Här anordnas nämligen Hickory KM där tävlingen avgörs över 18 hål med just Hickoryklubbor.

Färgkartan – Bro-Bålsta Golfklubb

Golf kan spelas på många olika sätt och det finns en hel del roliga spelformer att testa på. Några klassiker är vanlig poängbogey, Foursome, Greensome och Scramble. Men är du ute efter en annan rolig variant kan du spana in tävlingen Färgkartan som går av stapeln på Bro-Bålsta Golfklubb den 24 september.

Det som är speciellt med tävlingen är att man spelar från fyra olika tees. Damerna spelar tre hål från gul, fem hål från blå, fem hål från röd och fem hål från orange samtidigt som herrarna spelar fem hål från vit, fem hål från gul, fem hål från blå och tre hål från röd. Spelaren väljer dessutom helt själv från vilken tee de olika hålen ska spelas. Detta gör att det finns ytterligare en taktisk dimension i tävlingen.

Oktoberfestgolfen – Åkersberga Golfklubb

Det är inte långt kvar innan vi vänder blad in till oktober. Vad är då mest synonymt med den månaden? Jo, Oktoberfest. Oktoberfest är en klassisk tysk ölfestival som anordnas varje år i München varje år. Den anordnades för första gången redan 1810 och anses vara en av världens allra största folkfester. 

Befinner du dig inte nere i Bayern då? Misströsta inte. För på Åkersberga Golfklubb kan du få en försmak av festen den 1 oktober. Då anordnas nämligen Oktoberfestgolfen. Det är kort och gott en 2-mannascramble med Oktoberfesttema. Efter tävlingen hålls dessutom prisutdelning och middag. Så packa ner dina lederhosen och bege dig till Åkersberga.