Här är Sveriges nya golfstjärna Ingrid Lindblad

ingridl indblad foto: Göran Söderqvist

Svensk golf blomstrar på damsidan. Flera nya namn har slagit igenom i världseliten och nu har även ett nytt namn presenterat sig. Ingrid Lindblad, 22, slog nyligen igenom med dunder och brak.

Den 22-åriga amatören Ingrid Lindblad från Halmstad chockade golfvärlden när hon var med och slogs i den absoluta toppen i den prestigefyllda tävlingen US Womens’ Open.

Lägsta resultatet någonsin

Lindblad imponerade direkt och lyckades få till det lägsta resultatet av en amatör i tävlingens historia.

– Jag slog några bra slag in mot green, sedan sänkte jag allt. Jag hade väldigt kul där ute, och vet att det kan vara en helt annan grej i morgon. Men oavsett vad som händer så har jag med mig den här upplevelsen, sa hon om inledningen i Viasat Golf.

Bästa amatör

Lindblad fortsatte att imponera under hela helgen och var med i toppen hela vägen ut. Hon blev bästa amatör på tävlingen men rådde inte på alla proffs och slutade på en efteplats. De första två dagarna fick hon dessutom spela tillsammans med svenske golflegendaren Annika Sörenstam.

– Det funkade i tre dagar, idag var det lite tuffare. Att spela med Annika Sörenstam de första två dagarna var riktigt coolt. Det var också häftigt hur publiken först skrek ”go Annika” och sedan nästan började skrika ”go Ingrid” istället! Det var läckert, säger hon om insatsen till Svensk Golf.

Historisk prissumma

Vann tävlingen gjorde till slut Minjee Lee som hade ledningen inför avgörandet. Hon inkasserade därmed en historisk segercheck på 1,8 miljoner dollar (drygt 18 miljoner svenska kronor). Det är den högsta summan någonsin som delats ut inom damgolfen. 

Mer från Nyheter