Golfarens galna världsrekord

golfslag världsrekord

Det finns en hel del galna världsrekord i allt möjligt nu för tiden. Ett av dem sitter golfaren Marcus Armitage inne på som lyckades slå iväg en drive 277 meter, som sedan landade i en körande bil. 

I fjol skrev den brittiske golfaren Marcus Armitage in sig i historieböckerna. Inte på grund av att han vunnit någon stor golftävling eller för att han slagit något banrekord, utan för att ha slagit det längsta golfslaget – som har landat i en körande bil. Speciellt va?

Den 34-årige britten har hittills i karriären vunnit en gång på Europatouren. Ett resultat som kanske inte gör honom till en av världens mest kända eller framgångsrika golfare. Men, tillsammans med racingföraren Paul O’Neill är han nu förevigad i Guinness World Record.

Det något bisarra rekordförsöket gjordes på Elvington Airfield i England förra året. Efter många försök, vissa närmre än andra, lyckades till slut duon slå nytt världsrekord. Armitage slog iväg en drive som 277 meter senare landade i Paul O’Neills bil. Efter fullträffen var lyckan total. Se det galna världsrekordet här.