Därför blir du friskare av golf

golf hälsa

Golfspelare blir både lyckligare och friskare – och lever hela fem år längre i genomsnitt än resten av befolkningen. Det finns mängder av hälsofördelar att spela golf. Det här är några av dem. 

Det är dags att gå golfrundor lite oftare. Allt tyder på att det bara har fördelar. Visste du att du går ungefär 10 000 steg under en vanlig runda? Enligt Svensk Golf promenerar svenska golfare sammanlagt 10 miljoner mil per år. 

Minskad risk för sjukdomar

Att motion gör dig mindre benägen att bli sjuk, både psykiskt och fysiskt, är allmänt känt. 

Skandinaviska studier visar att de som spelar golf regelbundet har minskad risk för hjärtsjukdomar och diabetes, enligt Golf and Health. Samma studier har också påvisat att golf stärker benen i kroppen och förhindrar frakturer i höfterna. Dessutom hjälper golfspelandet dig att hålla vikten i schack. 

Motion är som bekant viktigt för både livskvalitet men även förväntad livslängd. Studier från KI visar att golfspelare lever upp till fem år längre än människor som inte spelar, skriver Svensk Golf. 

Bättre psykisk hälsa

Förutom att göra kroppen friskare, påverkas även den mentala hälsan enligt Golf and Health. Smaka på minskad ångest, större självförtroende och humörhöjande! Att det dessutom är en social sport där du umgås med andra är en till sak att lägga till i listan på fördelar.

Den friska luften och vacker natur är viktigt för vårt välmående. Studier visar, enligt Karolinska Institutet, att besök i naturen minskar negativa känslor och är stressreducerande. Exempelvis blir både minnet bättre av att ha varit i naturen. 

Att spela golf gör dig både lyckligare och friskare helt enkelt.

Mer från Nyheter