5 saker du kan göra för 25 miljoner kronor

golf pengar

När Scottie Scheffler vann majortävlingen The Masters för några helger sedan fick han en rejäl segercheck på runt 25 miljoner kronor. Så vad kan man egentligen göra för den nätta prissumman? Här är några tips!

Spela 10 000 golfrundor på Bro Hof

Bro Hof är som bekant en av Sveriges allra bästa golfbanor. Men att spela här kostar en bra slant och ska du spela på helgen går en ordinarie greenfee på 2 500 kronor. Men har du 25 miljoner över kan du alltså unna dig lyxen att spela Stadium Course hela 10 000 gånger. Det låter inte speciellt dumt va?

Köpa hälften av Tiger Woods mästarklubbor

Även om 25 miljoner kronor är extremt mycket pengar, så räcker summan faktiskt bara till att köpa hälften av Tiger Woods mästarklubbor från början av 2000-talet. Hans gamla “Tiger Slam-klubbor” såldes nämligen på auktion nyligen för den gastronomiska summan 50 miljoner svenska kronor. Läs mer om det här.

Köpa en halv miljon golfbollar

Titleist Pro V1 är kanske världens mest kända golfboll och den som används flitigast på touren. Den kostar därför därefter. Ett tolvpack Pro V1 kostar i snitt runt 600 kronor. Men med 25 miljoner kronor på banken har du faktiskt råd med runt 500 000 bollar. Då spelar det inte så stor roll om man slår bort några bollar per runda.

Käka 227 272 luncher på Kils GK

Golfrestaurangen på Kils GK utsågs nyligen till Sveriges bästa enligt Golfhäftets användare. Dessutom fick restaurangen utmärkelsen för tredje året i rad vilket knappast kan vara någon slump. En dagens lunch på restaurangen kostar 110 kronor. Så med 25 miljoner kronor på banken har du hela 227 272 luncher att se fram emot. 

Spela 2 500 rundor på världens dyraste golfbana

Golfbanan Shadow Creek i Las Vegas, USA, är världens dyraste golfbana. För att spela en runda på den exklusiva banan kostar det runt 10 000 svenska kronor under högsäsong. En summa som gör att det svider till lite extra i plånboken. Om man inte har 25 miljoner kronor då förstås, för då kan man nämligen njuta av 2 500 golfrundor här.