Här är klubborna som såldes för 50 (!) miljoner kronor

golfklubbor tiger woods

Har du några miljoner över som bara ligger och skräpar? Då hade du nyligen chansen att göra dig av med dem.

Tiger Woods är en av golfens största genom alla tider. Nu har hans gamla mästarklubbor från början av 2000-talet sålts på auktion för runt 50 miljoner svenska kronor. 46-åringen, som nyligen gjorde comeback efter den otäcka bilolyckan, var som allra bäst i början av 2000-talet då han i stort sett prenumererade på förstaplatsen i varje tävling han ställde upp i.

“Tiger Slam” 

Just i början av 2000-talet stod amerikanen för en bedrift som i efterhand kom att benämnas som “Tiger Slam”. Han vann då US Open, The Open och PGA Championship år 2000 samt The Masters i april året därpå vilket innebar att han var regerande mästare i alla fyra majors. En bedrift ingen varit i närheten av sedan dess och det kommer förmodligen dröja många år innan det händer igen. 

Näst dyrast genom tiderna

När Woods skördade sina framgångar under dessa år spelade han med ett Titleist 681-T-järnset. Just setet han spelade med har legat ute på auktion sedan en månad tillbaka. Och nu har klubborna till slut fått en ny ägare. Budgivningen började på 25 000 dollar och inför auktionen trodde Golden Age Auctions att klubborna skulle gå för en dryg miljon dollar – men slutsumman stannade till sist på 5,15 miljoner dollar vilket motsvarar nästan 50 miljoner svenska kronor. 

Den enorma summan gör det här samlarobjekten till ett av de dyraste genom tiderna när det kommer till sportobjekt. Woods klubbor blir bara slagna av en baseboll-legendaren Babe Ruth-tröja som gick för 5,6 miljoner 2019.

“Klubborna har nu blivit ett av de mest värdefulla sportsamlarobjekten, precis bakom en Babe Ruth-tröja som såldes för 5,6 miljoner dollar 2019. Golfsamlandet har varit undervärderat i flera år, men inte längre. Och Tiger Woods håller snabbt på att bli sin egen samlarkategori, ungefär som Michael Jordan eller Tom Brady”, skriver auktionsbyrån Golden Age Auctions, som förmedlade klubborna.

Mer från Utrustning