Veckans bästa tips för mental styrka på golfbanan

golf mental styrka

Det går som bekant inte alltid som man vill ute på golfbanan. Ibland sprider man bollar åt alla möjliga håll och det känns som att golfgudarna skrattar en i ansiktet. Dessa dagar är det viktigt att hålla humöret uppe och göra det bästa av situationen. Här är några bra tips på hur du blir bättre mentalt ute på golfbanan.

Sätt upp mål för rundan

Inför rundan kan det vara bra att sätta upp ett eller flera mål. Det kan till exempel vara att du ska träffa X antal fairways, aldrig lämna en putt kort eller hålla samma rutin inför varje slag. 

Förbered dig noggrant inför varje slag

Förberedelse är otroligt viktigt inom golfen. Det blir sällan ett bra slag om man bara går fram och slår till den. Det kan vara bra att ha en och samma rutin inför varje slag. Till exempel ställa sig bakom bollen och ta ut ett riktmärke och slå ett par provsvingar så att du känner dig mentalt redo inför slaget. Men tänk på att inte ha för långa rutiner, då det är viktigt att man håller speltempot uppe ute på golfbanan.

Fokusera på nästa slag

Har du slagit ett dåligt slag eller haft ett mindre lyckat hål, släpp det så fort som möjligt. Man tjänar ingenting till att gå och vara irriterad på det som hänt på föregående hål utan därför är det viktigt att istället fokusera på nästa utmaning.

Använd klubborna du känner dig bekväm med

Som sagt så stämmer spelet inte alltid, men det finns ofta någon eller några klubbor du känner dig mer bekväm med. Så går det dåligt, använd dina favoritklubbor. Det är lätt att börja hänga med huvudet men välj då istället att slå med hybriden istället för drivern från utslaget för att stärka ditt självförtroende. Visst kommer du kanske inte lika långt men du ökar iallafall dina chanser att slå ett bra slag.

Utvärdera rundan

Som med allt man gör här i livet oavsett om det är på jobbet eller på fritiden så är det bra med utvärdering. Gå igenom vad du gjort bra och mindre bra på dagens golfrunda. Fungerade spelet på green bra, slog du bra med järnklubborna eller lyckades du hålla fokus hela rundan igenom? Ta med dig det positiva du gjort bra under dagen och ta med dig det till nästa runda. Det som fungerade mindre bra kan vara bra att träna på lite inför nästa gång det är dags.

Mer från Nybörjare