Tre bra fysövningar som förbättrar din golf

fysövning golf

I väntan på nästa runda kan du passa på att ge kroppen lite välbehövlig träning. Här är några bra övningar som kommer hjälpa dig i ditt golfspel.

Golf spelar man med kroppen. Därför är det otroligt viktigt att hålla igång kroppen och köra lite lätt fysträning då och då. Under golfspel sker mycket rotationer vilket gör att det är viktigt att du har en stabilitet och styrka i kroppen så att du undviker skador. Dessutom ökar chanserna att ditt spel blir bättre om du känner dig stark och stabil i kroppen. Här är några bra och enkla fysövningar du kan göra hemma, som kommer hjälpa dig i ditt golfspel.

Utfallssteg 

Utfallssteg är en av de absolut bästa benövningarna du kan göra. Den bygger både flexibilitet, explosivitet och stabilitet. Övningen ger en grundläggande rörelsebana som fokuserar på ett ben i taget.

Det är viktigt att starta med en bra hållning, sträck på dig innan du fäller ut ena benet framåt. Sedan ska du stanna upp med balans innan du trycker tillbaka upp. Det är viktigt att verkligen försöka hitta balansen när man kommer ner. Det kan vara tufft till en början men det här är en jättebra stabilitetsövning som kommer att hjälpa dig inom golfen. 

Känner man att man behärskar övningen kan man göra det lite tuffare genom att försöka studsa tillbaka upp på en gång istället för pausen där nere.

Skridskohopp

Skridskohopp är en klassisk övning som utvecklar spänsten i sätesmuskeln, framsida lår och vad. Det är också en otroligt bra och enkel övning för balans och stabilitet. 

Ställ dig på ett ben, håll händerna på axlarna och ha lätt böjda knän. Sedan fäller du ryggen lätt framåt innan du trycker av med ett hopp i sidled. Stanna kvar en kort stund i det läget innan du hoppar tillbaka. Det är viktigt att hitta balansen i varje moment. Det kan vara tufft i början så det kan vara smart att börja med lite mindre hopp innan du känner dig helt bekväm.

Rotations- och explosivitetsträning

Rotation och explosivitet är något vi använder oss av mycket ute på golfbanan. Den här övningen ska du starta med lätt böjt knä. Sedan roterar du upp den ena armen ungefär som om du svingar samtidigt som du har andra armen på knät. Rotera upp och dra ner armen ungefär som att du ska slå men se till att stanna den när du kommer ner till knät. En bra övning som efterliknar golfsvingen. 

Alla dessa övningar är perfekta att göra nu under vintertid, men funkar även utmärkt att köra som uppvärmning när du ska ut och spela golf.