Så förbereder du dig bäst inför golfrundan

golf uppvärmning

Många väljer att hoppa över uppvärmningen eller ibland kanske tiden helt enkelt inte finns till. Men, uppvärmningen är viktigare än man kan tro. Med några enkla knep ger du dig själv rätt förutsättningar för att lyckas ute på golfbanan.

Vi har nog alla varit med om att vi haft ont om tid och fått stressa ut på golfbanan för att hinna till starttiden. Men att stressa ut på första tee helt ouppvärmd är inte något att rekommendera. Dels ökar skaderisken och dessutom går det sällan särskilt bra när man ger sig ut helt ouppvärmd.

Uppvärmningen är viktigare än man tror

En ordentlig uppvärmning är betydligt viktigare än man kanske kan tro. Dels är det väldigt viktigt att få igång blodcirkulationen i hela kroppen så att du känner dig mjuk i muskler och leder. Det räcker ofta med några minuter för att stretcha igång handleder, ben, armar och rygg. Med enkla stretchövningar mjukar du upp kroppen som kommer att göra dig redo för banan. 

Slå en hink bollar på rangen

Efter lite lätt stretching kan du ge dig på att slå en hink bollar på rangen. Börja slå några lätta slag med en wedge för att komma in i rätta känslan. Sedan är det bra att slå några slag med alla klubbor du har i bagen för att se hur bollträffen är för dagen. Vissa dagar har man sämre bollträff än andra, men genom att känna på det på rangen får du en fingervisning om hur du ska spela på banan och vilka beslut du ska ta. För dagen kanske du hookar bollen och då kan du lägga upp ditt spel efter det genom att kanske välja annan spelväg eller klubba.

Tillbringa lite tid på övningsgreenen

Efter lite uppvärmning på rangen är det alltid bra att tillbringa lite tid uppe på övningsgreenen. Öva lite puttning på olika distanser för att hitta längdkänslan och hastigheten i puttarna. Gör sedan samma sak med chippar. Slå lite olika chippar från olika lägen för att komma in i rytmen. 

Det här är några väldigt enkla saker och tips som ändå många väljer att hoppa över innan det är dags för en runda golf. Men gör du dessa saker lovar vi att det kommer gå bättre för dig ute på banan än om du går ut helt ouppvärmd.