Nybörjarguide: Det här bör du veta om golf

I en tid där vi uppmanas att hålla avstånd är golf en perfekt sport. Storslagen natur, tid att reflektera, lätt att hålla avstånd och mycket motion – perfekt i en pandemi. Det här är en sammanställning med det viktigaste om du har tänkt att testa eller precis har börjat spela golf. 

När ska jag ta lektioner? 

Det kan vara bra att ta golflektioner längre fram, men börja med att testa själv. Gå till en driving range eller en 3-hålsbana där du får pröva dig fram och känna efter hur det känns. Golf Digest rekommenderar att du försöker slå och inte funderar så mycket på mekaniken, då det har en tendens att göra dig mer stel och stressad. 

Vad behöver en nybörjare?

Många är oroliga över vilka klubbor man behöver ha och hur de ska användas. Till en början behöver du inte fjorton klubbor, utan kanske fem–sex stycken. Börja med en driver, två eller tre klubbor som en pitching wedge, 7 iron eller en hybrid, en sand wedge och en putter. Mer än så behöver du faktiskt inte. 

Det här behöver du: 

* Golfbollar: Så många golfbollar som möjligt till ett bra pris. När du slutar att tappa bort dem, kan du köpa dyrare och välja mer med omsorg. 

* Golfbag: Det kommer att behövas en golfbag till bra kvalitet. Leta på andrahandsmarknaden om du inte har lust att köpa en ny. 

* Peggar: Köp storpack så att du har hemma.

* Divot-verktyg: Alla märken från bollen måste repareras och därför behöver du ett speciellt verktyg för det, ett så kallad divot-verktyg. 

* Handduk: En handduk används till att torka av klubborna med. Eller ditt ansikte för den delen.

När är det dags att byta från driving range till golfbana? 

När du kan slå en järnsjua från en peg i rätt bra tempo är du kanske redo att testa golfbanan. Ta gärna med en erfaren vän som kan hjälpa dig till en början. Din vän kan också berätta vad som är kutym på en bana, så slipper du oroa dig för det. 

– Det viktigaste är att vara positiv när det går dåligt, och det gäller alla nivåer, säger Jason Birnbaum, som är instruktör på Golf Digest. 

Det spelar ingen roll hur du spelar till en början, menar Birnbaum. Ignorera de första 10 till 15 rundorna. Sedan är det bara att räkna bra och dåliga slag, för att hålla koll på din utveckling.