Nybörjarguide: Därför har vi Golf-ID

Golf-id

När man börjar spela golf, då får man också ett golf-ID. Men varför måste man egentligen ha det? Vi reder ut!

Vad är ett golf-ID?

Man skulle enkelt kunna säga att ett golf-ID är som ett personnummer för golfare. Det är ett unikt identifikationsnummer som gör att du finns till i Golfens IT-system. ID-numret består alltid av ditt personnummer plus ytterligare tre siffror. Till exempel ”750521-009”.

Varför har man ett golf-ID?

Alla golfare i Sverige har ett golf-ID för att underlätta administrationen kring spelet. Till exempel använder du ditt golf-ID för att identifiera dig när det kommer till bokningar av tider, tävlingsanmälningar, registrering av rundor och annat. 

Med ditt golf-ID får du också ett lösenord vilket gör att du kan logga in på Min golf. På Min Golf hanterar du kort och gott allt som har med ditt golfande att göra. Här kan du läsa mer om Min golf.

När får jag golf-ID?

Så fort du har klarat grönt kort i Sverige får du automatiskt ett golf-ID. Det gäller både om du tagit det via en fysisk utbildning eller online. När du har gjort det kommer du sedan behålla samma golf-ID genom hela livet. Det spelar ingen roll om du har ett uppehåll från golfen i några år, när du är tillbaka har du samma niosiffriga kombination.

Ditt golf-ID aktiveras så fort du blir medlem i en golfklubb. Detta gäller oavsett om du har ett traditionellt medlemskap eller är med i en brevlådeklubb.

Måste jag ha ett golf-ID?

För att få spela på en golfbana som är ansluten till Svenska Golfförbundet måste du ha grönt kort och ett aktivt golf-ID. 

Men det finns också mängder med Pay & Play-banor ute i landet där du är välkommen även utan grönt kort. Spana in några exempel här: Pay & Play i Stockholm, Pay & Play i Göteborg och Pay & Play i Skåne