Här är banorna du kan spela på utan att ha grönt kort

Pay and play-bana, foto: Pixabay

En Pay & Play-bana är en golfbana där du kan spela golf utan att ha grönt kort och du behöver inte vara medlem i golfklubben. Här hittar du dem.

Så här funkar Pay & Play

På en golfbana med Pay & Play får du spela golf utan att ha grönt kort eller golf-ID och du behöver heller inte vara medlem i golfklubben. Pay & Play-banor är oftast utformade och designade så att det ska vara lite enklare att spela än på andra golfbanor. 

Pay & play-banor har oftast färre än de vanliga 18 hålen och saknar oftast slope, som är ett sätt att bedöma golfbanans svårighetsgrad på. Det gör att du inte kan registrera din golfrunda, och därför påverkas inte ditt handicap. Oftast kan vem som helst spela på en Pay & play-bana, men ibland kan vissa klubbar ha särskilda bestämmelser som exempelvis att minst en i sällskapet behöver ha grönt kort eller golf-ID. 

Maj Holmström, ordförande på Backa Säteri Golf, förklarar hur det funkar på deras bana:

– Personen som spelar Pay & Play-golf behöver inte ha några förkunskaper, men man måste ha en person med sig som har grönt kort och talar om för en hur man exempelvis går runt green, är aktsam och visar hänsyn gentemot övriga golfare.

– Pay & Play är ett bra sätt att få komma ut och prova på golf innan man definitivt bestämmer sig för att börja spela. Det är också ett bra sätt att hitta en klubb som man vill bli medlem i. 

Pay & Play-banor i Stockholm

Arninge Golfklubb ligger i Vågsjö gård i Täby. De har Pay & Play på sin korta bana med 6 hål och det kostar 100 kronor för seniorer och 50 kronor för juniorer. 

Ågesta Golfklubb ligger på Vidjavägen 3 i Farsta. Här kan du spela Pay & Play alla dagar i veckan på en 9-hålsbana. Priset är varierar mellan 150 och 200 kronor. För de yngre (upp till 21 år) kostar det mellan 75 och 100 kronor.

Botkyrka Golfklubb ligger på Malmbro Gård 1 i Grödinge. Pay & Play alla dagar kostar 150 för seniorer och 75 kronor för juniorer.

Banor med Pay & Play i Göteborg 

Backa Säteri Golf ligger på Säterivägen 2 i Nödinge. Du kan spela Pay & Play på 9-hålsbanan om en person i sällskapet har grönt kort och är aktiv medlem i golfklubben. Bokning görs via nätet på golf.se eller i receptionen. 

Lerjedalens Golfklubb ligger på Kroksjövägen 1 i Gunnilse. Deras korthålsbana har Pay & Play och kostar 100 kronor för seniorer och 50 kronor för juniorer.

Torslanda Golfklubb ligger på Viktor Setterbergs väg 5 i Torslanda. De har en korthålsbana med Pay & Play. Du behöver inte boka spel utan ställer dig i kö vid ankomst. Priset är 150 kronor för seniorer och 80 kronor för juniorer.

Pay & play-banor i Skåne 

HG Golf Glumslöv ligger på Södra Kvistoftavägen 78 i Glumslöv. De har Pay & Play på en 18 hålsbana. Att spela kostar 300 kronor för seniorer och 150 kronor för juniorer. 

Eslövs Golfklubb ligger på Ellinge 36:5 i Eslöv.  De har en 9-hålsbana med Pay & Play. Greenfee alla dagar kostar 125 kronor för senior och 50 kronor för junior. 

Örestads Golfklubb ligger på Golfvägen 22 i Lomma. De har Pay & Play för 200 kronor för seniorer och 100 kronor för juniorer.

Mer från Nybörjare