Fem tips för att bli en bättre bunkerspelare

bunkerspel tips

Många tycker att det är en mardröm när bollen hamnar i bunkern. Bunkerslag kan till en början kännas svåra och jobbiga, därför är det värt att lägga lite tid på att lära sig bemästra spelet i sanden. Här är fem bra tips som hjälper dig att bli en bättre bunkerspelare.

Öppna upp klubbhuvudet

Bunkerslag är speciella och liknar inga andra slag ute på banan. Bunkerslaget är faktiskt det enda slaget där du ska träffa marken (sanden) innan du träffar bollen. Det är viktigt att öppna upp klubbhuvudet för att öka chanserna att ta sig upp. Ju kortare bunkerslag du ska slå, desto mer öppet ska klubbhuvudet vara och vice versa. Ibland har man oturen att hamna i en bunker mitt ute på banan, då ska man försöka slå bunkerslaget mer som ett vanligt slag med mer stängd klubba.

Använd bouncen

Vad är egentligen bounce? Man kan säga att det är klubbans benägenhet att studsa mot underlaget vi slår emot. Detta avgörs av hur klubbhuvudet är utformat. Det är viktigt att ha en klubba med tillräckligt med bounce, detta gör att klubban inte gräver ner sig i sanden.

Ställ upp rätt

För att öka chanserna att lyckas med bunkerslaget är det viktigt hur du ställer upp i förhållande till bollen. Bollen ska vara placerad vid vänsterfoten. Har du detta är det lättare att träffa sanden före bollen vilket i sin tur gör att du kommer upp lättare.

Fördela vikten rätt

För att få ett lyckat bunkerslag är det också viktigt att du har din vikt placerad rätt. Man brukar säga att runt 75 procent av vikten ska vara på vänsterfoten samtidigt som det är viktigt att underkroppen hålls stilla. Blandar man in underkroppen kan det vara svårt att få en konsekvent bollträff.

Testa dig fram!

Alla är vi olika och det finns egentligen inget rätt eller fel. Det som funkar bra för en person kanske inte alls funkar för någon annan. Därför kan det vara bra att experimentera och testa sig fram. Gå ut till en träningsbunker och testa dig fram. Du kanske hittar ett sätt som passar utmärkt för dig som sedan hjälper dig ute på banan.

Mer från Nybörjare