Fem anledningar till att man ska börja spela golf

man som börjar spela golf

Går du i tankarna att börja spela golf, eller försöker du övertala någon annan? I vilket fall så kommer här fem väldigt goda anledningar till varför man ska börja spela.

Golf är en social sport

Golf är en sport som kan spelas med vänner, familj eller kollegor. Att spela golf ger dig möjlighet att umgås med andra och bygga relationer samtidigt som du gör något roligt. Det finns också väldigt bra möjligheter att knyta nya bekant- och vänskaper via golfen. 

Golf = bra träning

Att spela golf regelbundet kan bidra till att förbättra din kondition, styrka och rörlighet. En golfrunda på 18 hål brukar ta någonstans mellan fyra och fem timmar och innebär runt 12 000 steg per runda. Säg att du spelar tre rundor per vecka motsvarar det runt tretton timmars lågintensiv träning. Du förenar helt enkelt nytta med nöje, smart va?

Golf är en utmaning

Golf är en sport som sträcker sig långt bak i tiden, och faktum är att det anses vara en av de allra svåraste bollsporterna. Att bemästra sporten kräver mycket träning, tålamod och många timmar ute på banan. Och även trots all träning man lägger ner händer det att man drar ut bollen i vattnet eller skogen, men vad vore livet utan lite utmaningar?

Golf är en sport för alla

Förr i tiden ansågs golf vara en exkluderande överklassport som inte var för alla. Som tur var är det verkligen inte så längre. Golf kan spelas av människor i alla åldrar och det är aldrig för sent att börja spela. Det spelar heller ingen roll om du är nybörjare eller har spelat i 30 år, det finns alltid utmaningar som passar dina färdigheter. Kort och gott är golf en sport för alla. 

Golf är en utomhussport

Nuförtiden kan man spela golf inomhus via simulatorer, men visst är det ändå så att sporten avnjuts bäst utomhus. Njut av den fantastiska sporten samtidigt som du strosar runt på gröna fält med vackra omgivningar. Bara runtom i Sverige finns mängder med natursköna golfbanor, så vad väntar du på? Ut och njut av naturen!