Tranås GK – idyllisk golf i Småland

tranås gk

Golf och Småland är en perfekt kombination. Det är Tranås Golfkubb ett bra exempel på.

Småland har det mesta av det bästa. Hitta lugnet bland sjöar och skog, i mysiga städer och på landsbygden. Det är en härlig mix av dåtid och nutid. I hjärtat av Småland finns också ett brett utbud för dig som gillar golf. Vackert belägen invid sjön Sommen ligger en av alla pärlor, Tranås GK.

Norraby-banan

Klubben bildades redan 1952 när de första nio hålen byggdes. 27 år senare, 1979, stod sedan en komplett 18-hålsbana klar efter att banarkitekterna Rafael Sundblom och Bent Jensen slagit sina kloka huvuden ihop. Det är en blandad skogs- och parkbana som bjuder på omväxlande layout. Oavsett om du är nybörjare eller en rutinerad räv på golfbanan kommer du ställas för en del spännande utmaningar här. Spana in komplett banguide och slope här.

Greenfee

Det behöver inte vara speciellt dyrt att testa nya golfbanor. Det är Tranås GK ett exempel på. Här betalar seniorer mellan 350-600 kronor för 18 hål beroende på säsong, dag och tidpunkt. Helt klart ett prisvärt alternativ sett till banans kvalitet.

Lunch på restaurangen

Det är inte bara bra golf på Tranås GK, det bjuds också på en matupplevelse av hög klass. På Norraby Krog serverar krögaren Martin Dahlgren god mat av närodlade råvaror. Här serveras lunch och a lá carte alla dagar i veckan. Perfekt avrundning efter 18 spelade hål.

Norraby Hotell och Krog

Norraby Hotell & Krog ligger endast en kort wedge från första tee. Här bor du bekvämt i ett av de 16 mysiga dubbelrummen. Förutom att spela golf finns flera natursköna motionsrundor där du kan ta avkopplande promenader. Eller varför inte passa på att ta med dig fiskeutrustning för en tur på sjön Sommen. 

Golfklubben har tillsammans med hotellet satt ihop två prisvärda golfpaket där greenfee, övernattning, trerätters middag i restaurangen och frukost ingår.