De har Sveriges längsta golfhål

sveriges längsta golfhål

Vi har tidigare skrivit om både världens och Europas längsta golfhål. Men hur står sig egentligen Sverige mot dem? Här är Sveriges längsta golfhål, där det krävs att du både slår långt och rakt.

Par 6: Huvudstadens GK, Lövsättrabanan, hål 7, 586 meter

Sveriges absolut längsta golfhål hittar vi på Huvudstadens GK norr om Stockholm. Hålet var tidigare hela 685 meter från gul tee men är något kortare nu. Hålet i sig är ganska öppet och du har mycket yta att spela på. Ett vattenhinder lurar i mitten av banan och i de flesta fall krävs det tre-fyra slag innan du är inne på green. Det här är ett av få par 6-hål som finns i Sverige. Väl värt att testa på.

Par 5: Österlens GK, Djupadalsslingan, hål 18, 525 meter

Det avslutande hålet på Österlens GK är en riktig utmaning. Här hittar vi nämligen Sveriges längsta par 5-hål. Hålet svänger av åt vänster så det krävs ett bra utslag för att man ska ha chansen att nå in på två slag. Men, till höger om fairway lurar ett vattenhinder som har gjort mängder med golfare frustrerade genom åren. 

Par 4: Bro Hof GC, Stadium course, hål 6, 472 meter

Bro Hof är en av Sveriges bästa golfbanor. Men det är också en av de mest utmanande. På Stadium-banan finns landets längsta par 4-hål. Hålet är relativt smalt och det krävs att du håller dig på banan för att ha en god chans till ett bra resultat här. I mitten av hålet lurar också två bunkrar på varsin sida  av fairway. Lyckas man få på ett bra utslag får man passa sig för svackan till höger om green, den brukar nämligen sno åt sig många bollar.

Par 3: Bro Hof GC, Stadium course, hål 16, 238 meter

Stadium-banan på Bro Hof har också landets längsta par 3-hål. Det här hålet är både långt och svårt, speciellt om det är mycket vind. Längs med hela vänstersidan på hålet är det vatten som till och med kan göra proffsen knäsvaga. Dessutom är det vatten bakom greenen, så slår du för långt lär du också höra ett plums. Lyckas man få till ett par på det här hålet är det mer än godkänt.